Οργισμένη απάντηση Ερντογάν στον τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας: Αλήτη! Όσο υπάρχει τουρκικός λαός, η Αγιά Σοφιά, δεν θα γίνει ξανά εκκλησία...

Στο μήνυμα του τρομοκράτη, που αιματοκύλισε το Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ, όπως μετέδωσε ο έγκριτος δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.

«Aυτός ο αλήτης τί λεει για την᾽᾽ Ιστανμπουλ᾽᾽ ; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή ,  δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό».

Παράλληλα ο Ερντογάν δήλωσε και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ: «Απο την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ενα μήνυμα στο twitter  η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπό τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».

Θυμίζουμε ότι στο μανιφέστο, απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος