Με τον σύντροφό του η... επίσκεψη στον ομοφοβικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Ο πρώτος ομοφυλόφιλος ηγέτης που επισκέπτεται επισήμως την Ουάσιγκτον με συνοδεία τον σύντροφό του, έγινε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο κύριος Βαράντκαρ  και ο σύντροφός του δρ Ματ Μπάρετ, πόζαραν στις καθιερωμένες φωτογραφίες με τον Μάικ Πενς και την αδερφή του Αννα Πενς Πόιντερ, καθώς η σύζυγός του απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι. 

Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για ομοφοβικά σχόλια, ενώ και η σύζυγός του Κάρεν Πενς είχε επικριθεί σφοδρά γιατί δίδασκε σε σχολείο που δεν επιτρέπει ομοφυλόφιλες σχέσεις ή τρανς.

Μετά το πρόγευμα με τον Πενς, ο Βαράντκαρ μετέβη στον Λευκό Οίκο για την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς όμως τον σύντροφό του. Αντίθετα, αργότερα μέσα στην ημέρα το ζευγάρι επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για να μετέχει στο επίσημο γεύμα, όπου βρισκόταν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι ο Λίο Βαράντκαρ  δεν έχει παντρευτεί με τον σύντροφό του.

«Στέκομαι εδώ, ηγέτης της χώρας μου, με τα ανθρώπινα ελαττώματά μου, αλλά κρίνομαι για τις πολιτικές μου πράξεις και όχι για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματός μου, το φύλο ή τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις», είχε τονίσει ο ιρλανδός πρωθυπουργός στο πρόγευμα στην οικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως «τελικά, είμαστε όλοι παιδιά του Θεού».