Αυξάνονται και πληθύνονται τα bonus του ενός εκατομμυρίου ευρώ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση «αδυνατεί» να αγγίξει τα golden boys των τραπεζών παρά την προσπάθεια να μπει πλαφόν στα μπόνους που παίρνουν: οι εκατοµµυριούχοι τραπεζίτες στην ΕΕ πληθαίνουν συνεχώς!

«Ο µεγαλύτερος αριθµός υψηλόµισθων στην ΕΕ, δηλαδή 3.567 τραπεζίτες, βρίσκεται στη Βρετανία» αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής που δόθηκε στη δηµοσιότητα τη ∆ευτέρα. Στις επόµενες θέσεις, µε µεγάλη διαφορά από τη Βρετανία (που συγκεντρώνει το 70% των «εκατοµµυριούχων» τραπεζιτών), ακολουθούν η Γερµανία (390 τραπεζίτες µε ετήσιο εισόδηµα τουλάχιστον ενός εκατοµµυρίου ευρώ), η Γαλλία (233), η Ιταλία (201) και η Ισπανία (161).

Πάντως, παρότι η Βρετανία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση µε τεράστια διαφορά από την υπόλοιπη ΕΕ, η αύξηση που σηµειώθηκε στη «Γηραιά Αλβιώνα» είναι µικρή σε σχέση µε τη γενικότερη τάση και αυτό εκτιµάται ότι συνέβη λόγω του επικείµενου Brexit.

Η Βρετανία ήταν η χώρα που πολέµησε δριµύτατα την ευρωπαϊκή νοµοθεσία, η οποία προβλέπει ότι το µπόνους ενός τραπεζίτη δεν µπορεί να υπερβαίνει το ετήσιο εισόδηµά του. Παρά τους φόβους ότι η νοµοθεσία θα απειλούσε τη χρηµατοοικονοµική σταθερότητα της Βρετανίας καθιστώντας τη λιγότερο ελκυστική ως τραπεζικό κέντρο, το Brexit ήταν τελικώς εκείνο που αποδείχθηκε το πραγµατικό πλήγµα.

Σήµερα, έκθεση της δεξαµενής σκέψης «New Financial» αποκαλύπτει ότι 275 χρηµατοοικονοµικές εταιρείες µεταφέρουν χρήµατα, περιουσιακά στοιχεία και προσωπικό αξίας 1 τρισεκατοµµυρίου ευρώ σε άλλες χώρες της ΕΕ λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.