Ιορδανία: Διαδήλωση κατά του Ισλαμικού Κράτους παρουσία και της Βασίλισσας Ράνιας

Στην Ιορδανία διαδήλωσαν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, χιλιάδες άνθρωποι κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Βασίλισσα της χώρας, Ράνια.

Μετά την εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τέμενος αλ Χουσέινι στο κέντρο του Αμάν κρατώντας ιορδανικές σημαίες και φωτογραφίες του πιλότου, τον οποίο έκαψαν ζωντανό οι μαχητές του ΙΚ.

Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: “Θάνατος στο Ντάες”, (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), “Είμαστε όλοι Μάαζ”, “Είμαστε όλοι η Ιορδανία”, ενώ κρατούσαν και πλακάτ που αναγραφόταν “Ναι στην τιμωρία, ναι στην εξάλειψη της τρομοκρατίας”.

Η Βασίλισσα Ράνια, φορώντας ένα λευκό ζιβάγκο και μαύρο σακάκι, με μια καρό κόκκινη και λευκή κεφίγια, την παραδοσιακή μαντίλα των Αράβων και των Παλαιστινίων, στους ώμους συμμετείχε στη διαδήλωση, κρατώντας κι εκείνη φωτογραφία του πιλότου.

Μιλώντας σε τοπικό δίκτυο δήλωσε: “Ο Μάαζ πέθανε υπερασπιζόμενος την πατρίδα και την πίστη του, υπερασπιζόμενους τον κοινό μας ανθρωπισμό. Είμαστε ενωμένοι στη λύπη μας και την υπερηφάνεια μας για τον γενναία μας μάρτυρα.

Η Ιορδανία είναι ενωμένη στην αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει αυτή την ιδεολογία του τρόμου και της υπερβολικής βίας”, κατέληξε.

 

A

B

G