Σκηνές βγαλμένες από την κόλαση στο Κάιρο - Video σοκ από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Την απόλυτη φρίκη που επικράτησε μετά τον εκτροχιασμό του τρένου στο σταθμό Ραμψής του Καϊρου αποτυπώσε κάμερα ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού. Μετά τον εκτροχιασμό τα πάντα καλύπτονται από φλόγες λόγω της διαρροής καυσίμου από το τρένο και οι φλόγες «καταπίνουν» τους περαστικούς.

Άνθρωποι, τρέχουν φλεγόμενοι, να σωθούν και η εικόνα μοιάζει να είναι βγαλμένη από την Κόλαση. Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου, Χισάμ Αραφάτ, υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

 

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa». Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.