Κλεμμένα βασιλικά κειμήλια σε κάδο απορριμάτων στην Σουηδία...

Φάνταζε απίστευτο ακόμη και για τους μελετητές κι όμως έχει πια διαπιστωθεί, πως είναι αληθινό. Τα στέμματα, τα βαρύτιμα βασιλικά σύμβολα και τα πολύτιμα κοσμήματα, που βρέθηκαν σε κάδο απορριμάτων την περασμένη εβδομάδα στην Σουηδία, είναι αυθεντικά.

Οι Σουηδικές αρχές εξέταζαν επί μέρες, το ασυνήθιστο εύρημα και τώρα επιβεβαιώνουν: Πρόκειται όντως για τα κειμήλια της βασιλικής οικογένειας που είχαν κλαπεί. Η είδηση της κλοπής των στεμμάτων του 17ου αιώνα, που ανήκαν στο βασιλιά Κάρολο Θ’ και τη σύζυγό του Κριστίνα, αλλά και μια σφαίρα -σύμβολο βασιλικής εξουσίας – από τον καθεδρικό της πόλης Στρένγκνας, μια ώρα απόσταση από την πρωτεύουσα, είχε κάνει το γύρο του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι.

Strangnes-kron

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των διακοσμημένων με χρυσό, πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια είχαν εξανεμιστεί μέχρι που ένας φύλακας ασφαλείας βρήκε την περασμένη Τρίτη στην οροφή ενός αυτοκινήτου έναν κάδο απορριμμάτων που ανέγραφε τη λέξη «βόμβα» σε προάστιο της Στοκχόλμης.

Όταν παραδόξως πήρε το τεράστιο ρίσκο και τον άνοιξε, έμεινε άναυδος. Τα κειμήλια εστάλησαν αμέσως για εξέταση στην αστυνομία και ειδικούς, που επιβεβαίωσαν τώρα ότι πρόκειται πράγματι για εκείνα που είχαν κλαπεί από τον καθεδρικό.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις νεαρούς αναφορικά με την υπόθεση. Ένας 22χρονος δικάζεται για ανάμειξη στη θρασύτατη αρπαγή, ενώ άλλοι δύο κρατούνται, εκ των οποίων ο ένας ως κλεπταποδόχος. Ο 22χρονος ομολόγησε ότι έδωσε στους δράστες τα οχήματα διαφυγής, αλλά αρνείται κάθε άλλη εμπλοκή στην κλοπή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βασιλική οικογένεια σουηδίας

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που κλέβουν κοσμήματα της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας. Το 2013 άγνωστοι έκλεψαν ένα στέμμα κι ένα σκήπτρο που είχαν χρησιμοποιηθεί στην κηδεία του βασιλιά Ιωάννη Γ΄ από το Βάστερας για να βρεθούν τελικά σε δύο μεγάλες σακούλες απορριμμάτων στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία.