Ιατρικό θαύμα: Χειρούργησαν έμβρυο έξω από την μήτρα και το επανατοποθέτησαν για την ολοκλήρωση της κύησης

Ένα ιατρικό θαύμα, ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιστατικό, με αίσιο ευτυχώς τέλος, συνέβη πριν λίγο καιρό στο Έσσεξ της Αγγλίας όταν δύο νεαροί γονείς κλήθηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον της ζωής του αγέννητου μωρού τους.

Βέλγοι χειρουργοί με μια απολύτως πρωτοποριακή επέμβαση, κατάφεραν να θεραπεύσουν το αγέννητο κοριτσάκι, βγάζοντάς το από τη μήτρα της μητέρας του, για να το χειρουργήσουν, ενώ στη συνέχεια το επανατοποθέτησαν πίσω, ώστε να ολοκληρωθεί η κύηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπέθαν σίμπσον

Το ιστορικό

Το αγέννητο κοριτσάκι ήταν μόλις 20 εβδομάδων όταν το υπερηχογράφημα Β΄ επιπέδου της Μπέθαν Σίμπσον από το Έσσεξ εντόπισε ένα πρόβλημα που είχε στην σπονδυλική του στήλη.

Το έμβρυο είχε μια γενετική ανωμαλία, που ονομάζεται spina bifida (δισχιδής ράχη) η οποία επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό και εμποδίζει τη σωστή ανάπτυξη.

Η νεαρή μητέρα και ο άνδρας της είχαν τρεις επιλογές. Να συνεχίσουν κανονικά την κύηση γνωρίζοντας ότι το παιδί θα αντιμετώπιζε μετέπειτα προβλήματα, να προχωρήσουν σε άμβλωση ή να ρισκάρουν την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση στο έμβρυο.

Οι γονείς αποφάσισαν να τολμήσουν ρισκάροντας ίσως, αλλά σίγουρα προσπαθώντας και δίνοντας στην αγένητη κόρη τους, την ευκαιρία.  «Έπρεπε να το κάνουμε», ανέφερε η 26χρονη μητέρα.

«Πριν γίνει η εγχείρηση έγινε μια αμνιοκέντηση, μαγνητικές τομογραφίες και αμέτρητες εξετάσεις. Στις 17 Δεκεμβρίου πήραμε το πράσινο φως και αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για την επέμβαση. Τις επόμενες εβδομάδες οι ζωές μας ήταν μέσα σε ένα τρενάκι του τρόμου», πρόσθεσε.

Η εγχείρηση έγινε στο University College London Hospital σε συνεργασία με το βρετανικό νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπέθαν σίμπσον

«Δυστυχώς το 80% των κυήσεων στην Αγγλία τερματίζεται, όταν οι γονείς τους ενημερώνονται, μετά από προγεννητικό έλεγχο, ότι το μωρό τους έχει αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα» δήλωσε επίσης η Μπέθαν.

Σχετική εικόνα

«Νιώθω το μωρό να κλωτσάει μέσα μου. Είναι πολύ ιδιαίτερη, έγραψε ιστορία και έδειξε πόσο πολύ αξίζει να ζήσει», τόνισε η πανευτυχής μητέρα που θα γεννήσει την κορούλα της τον Απρίλιο.

Προτεινόμενα για εσάς