Πάμε μια βόλτα... 360 μοιρών στον Κόκκινο Πλανήτη!

Εικόνες απόκοσμης ομορφιάς, μεταφέρει στην Γη από τον Κόκκινο πλανήτη το ρόβερ Curiosity. Και με την ευκαιρία, η ΝΑΣΑ είπε να  μας «βολτάρει» στον Άρη.

Έφτιαξε λοιπόν βίντεο 360 μοιρών  που προσφέρει ίσως την πιο καθαρή και «ζωντανή» εικόνα που έχουμε αντικρίσει ποτέ.

Το οπτικό υλικό δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος και δίνει μια πανοραμική εικόνα της επιφάνειας του Άρη.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από έναν συνδυασμό φωτογραφιών που ελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου από το διαστημικό όχημα, όταν εκείνο βρισκόταν πάνω στην κορυφογραμμή Βέρα Ρούμπιν.

Στο κλιπ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια πανοραμική εικόνα μετακινώντας τον κέρσορα του ποντικού, μπορούμε να διακρίνουμε τον επόμενο προορισμό του ρόβερ, τον πυθμένα του κρατήρα Γκέιλ.

Το πιο πρόσφατο σημείο γεώτρησης του Curiosity είναι επίσης ορατό στο βίντεο (περιγράφεται ως Rock Hall Drill Hole), όπως και αμέσως προηγούμενο σημείο όπου το διαστημικό όχημα είχε χρησιμοποιήσει το τρυπάνι του.

Στο φόντο διακρίνεται το Όρος Αιολίς και το Glen Toridon, μια περιοχή με πετρώματα τα οποία – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία – φαίνεται να περιέχουν άργιλο.

Η δημιουργία αυτών των πετρωμάτων απαιτεί νερό, και αυτός είναι ο λόγος που το Curiosity θα μεταβεί στη συνέχεια εκεί, για να συλλέξει στοιχεία που ίσως «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο του σχηματισμού τους.