Σε δημοπρασία η συλλογή έργων τέχνης, του George Michael, από τον Οίκο Christie’s τον Μάρτιο στο Λονδίνο

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγει η επί πολλά χρόνια ξακουστή συλλογή έργων τέχνης, που είχε στην κατοχή του, ο σούπερ σταρ, Τζόρτζ Μάικλ.

Η συλλογή με έργα τέχνης του Τζορτζ Μάικλ, που απεβίωσε το 2016, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στα μέσα Μαρτίου στο Λονδίνο. Γνωστός για τη φωνή του, τις συνθέσεις και τα τραγούδια του, ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το αληθινό όνομά του, ήταν επίσης λάτρης της τέχνης.

Ο Τζορτζ Μάικλ και το «αθάνατο» έργο του

Ο τραγουδιστής είχε αποκτήσει στη συλλογή του έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Βρετανία, όπως του Ντάμιεν Χιρστ, τα οποία θα πωληθούν την 14η Μαρτίου, σε μια δημοπρασία που οργανώνει στο Λονδίνο ο Christie’s.

Το έργο «The Incomplete Truth» (2006) του Ντάμιεν Χιρστ είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας, με την τιμή του να υπολογίζεται μεταξύ 1-1,5 εκατομ. λιρών.Τζορτζ Μάικλ

Συνολικά, 75 έργα θα προταθούν στην κεντρική εκδήλωση, τη 14η Μαρτίου κι άλλα 130, που επίσης προέρχονται από τη συλλογή του συνιδρυτή του συγκροτήματος Wham!, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 8 έως 15 Μαρτίου.

Η δημοπρασία αυτή «θα συμβάλει στη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του Τζορτζ Μάικλ» τονίζει ο οίκος Christie’s, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ  – ΜΠΕ