Εν αναμονή της ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ η Βενεζουέλα - Καθ' οδόν η αποστολή...

Στα σύνορα της Κολομβίας, στην πόλη Κούκουτα, έφτασαν σήμερα τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ με προορισμό την Βενεζουέλα, και οι αξιωματούχοι βρίσκονται εν αναμονή οδηγιών για τον τρόπο διανομής των τροφίμων και των φαρμάκων.

Συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας, τα σχεδόν δέκα οχήματα, που μεταξύ άλλων μεταφέρουν μη αλλοιώσιμα τρόφιμα – έφτασαν στις 14:43, (21:43 ώρα Ελλάδας) στους χώρους αποθήκευσης της πόλης που έχουν οργανώσει οι Κολομβιανές αρχές κοντά στη διεθνή γέφυρα Τιεντίτας.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο – που έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας» – επιτρέψει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, την οποία ζήτησε η αντιπολίτευση της χώρας.

Έτοιμες να προστατεύσουν τους διπλωμάτες, αλλά και τις διπλωματικές εγκαταστάσεις στη Βενεζουέλα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε ο ναύαρχος που είναι υπεύθυνος για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική.

«Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε το αμερικανικό προσωπικό και διπλωματικές εγκαταστάσεις, αν είναι απαραίτητο», δήλωσε στη διάρκεια κατάθεσής του στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας ο ναύαρχος Κρεγκ Φόλερ.

Ο ναύαρχος Φόλερ δεν έκανε ωστόσο γνωστές λεπτομέρειες, σχετικά με τη δράση που θα μπορούσαν να αναλάβουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.