«Στριμώχνουν» τον Τραμπ με επιτροπές εποπτείας, οι Δημοκρατικοί

Tην διεξαγωγή κοινοβουλευτικής εποπτείας στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις πολιτικές που υλοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως επίσης και στο ενδεχόμενο να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μεταδίδει το ABC News.

Η άσκηση της έναρξης της εποπτείας καθυστέρησε από την μερική διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για 35 ημέρες, ενώ στο μεταξύ άρχισαν οι δικομματικές διαπραγματεύσεις για την χρηματοδότηση της συνοριακής ασφάλειας.

Αρκετές από τις νέες επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων που συγκροτήθηκαν θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες ακροάσεις με κλητεύσεις κυβερνητικών στελεχών, για την άσκηση της εποπτείας, μέσα στην εβδομάδα.

Η ανάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, προδιαγράφει το νέο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του Κογκρέσου, κι ενώ έχουν συμπληρωθεί δύο και πλέον χρόνο από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του σημερινού προέδρου