Υπέροχα, αλλά ερείπια τα σπίτια του ενός ευρώ στην Σικελία (φωτογραφίες)

Μήπως είστε κι εσείς ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Σικελία στην τιμή του ενός ευρώ;

Τότε, ίσως θα ήταν καλύτερα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι θα αγοράσετε στο χωριό Ζαμπούκα.

Το χωριό, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει σπίτια στην τιμή του ενός μόλις ευρώ σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον συρρικνούμενο πληθυσμό και δέχθηκε αμέσως χιλιάδες αιτήσεις.

Τώρα, το δημαρχείο της πόλης, αποφάσισε να δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα διαθέσιμα ακίνητα – μαζί με μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις στα αγγλικά, λόγω της διεθνούς προσοχής που προσέλκυσε η προσφορά.

Δεκαεπτά σπίτια είναι διαθέσιμα συνολικά, και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που παρέχονται, κάποια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.Σε αυτό το σπίτι φαίνεται πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον τελευταίο του κάτοικο

Βασική προϋπόθεση πάντως, για την αγορά ενός σπιτιού στην τιμή του ενός ευρώ είναι η συμφωνία πως οι αγοραστές δεσμεύονται να ξοδέψουν τουλάχιστον 15.000 ευρώ για την ανακαίνισή τους – με ορισμένα να απαιτούν πολύ, μα πολύ περισσότερα χρήματα.
Αυτό δείχνει να 

Αυτό δείχνει να είναι ίσως σε καλύτερη κατάσταση

 

Σε ένα μικροσκοπικό στενάκι

Το περιεχόμενο δίνει μια ματιά στα χιλιάδες ερωτήματα που έχει δεχθεί το χωριό από τότε που η προσφορά έγινε viral. «Πρέπει να είμαι Ιταλός πολίτης για να αγοράσω ακίνητο;» ρωτά κάποιος και η απάντηση είναι «όχι. «Πόσο θα κοστίσει η αποκατάσταση;» αναρωτιέται ένας δεύτερος. «Εξαρτάται από το μέγεθος του ακινήτου, την κατάστασή του και το πώς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε – αλλά η εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια» είναι η απάντηση.

Στις συχνές ερωτήσεις αναφέρεται επίσης, πως εάν περισσότεροι από ένας αγοραστής επιθυμούν την ίδια ιδιοκτησία, ο πλειοδότης με την υψηλότερη τιμή παίρνει προτεραιότητα – πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα για να αποκτήσετε το σιτσιλιάνικο σπίτι των ονείρων σας.

Αυτό τουλάχιστον έχει μια μεγαλύτερη βεράντα

Και με αψιδωτή είσοδο ο κάτω όροφος!

Μικρό αλλά τριώροφοΜε άπλα μπροστά για παιχνίδι

Αυτό ίσως είναι ένα από τα καλύτεραΜε ακόμη μεγαλύτερη βεράντα

πηγή: iefimerida – Φωτογραφίες: comune.sambucadisicilia.ag.it