Επιστολή συγγνώμης από τον Πρίγκιπα Φίλιππο για το τροχαίο που προκάλεσε

Οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαινε η η 45χρονη Έμα Φεργουέδερ ήταν η 28χρονη κόρη της Κάρεν, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στα γόνατα ενώ στο πίσω κάθισμα βρισκόταν ένα αγοράκι 9 μηνών, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

Στην επιστολή που απέστειλε στην Έμα Φεργουέδερ ο δούκας του Εδιμβούργου γράφει πως λυπάται πολύ για το ατύχημα και παραδέχεται ότι το λάθος είναι δικό του αλλά εξηγεί πως, αν και γνωρίζει καλά την κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο, ο ήλιος που έπεφτε χαμηλά εκείνο το απόγευμα δεν του επέτρεπε να έχει καλή ορατότητα.

«Ήμουν αρκετά ταραγμένος μετά το ατύχημα αλλά αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση που κανένας από εσάς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο πρίγκιπας Φίλιππος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην 45χρονη.

Η ίδια, δήλωσε ικανοποιημένη με την επιστολή του βασιλικού συζύγου, που μάλιστα την υπογράφει απλά ως «Φίλιππος», παραλείποντας τους τίτλους ευγενείας του.

Δύο ημέρες μετά το τροχαίο ο πρίγκιπας Φίλιππος προκάλεσε την οργή των Βρετανών, όταν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του που τον έδειχναν να οδηγεί το νέο Land Rover, που του αγόρασε το παλάτι, χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας.

Η αστυνομία της περιοχής διερευνά το περιστατικό και αναμένεται να αποφασίσει αν ο βασιλικός σύζυγος έχει διαπράξει αδίκημα ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές στη Βρετανία που καλούν τον 97χρονο πρίγκιπα να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης.