«Το 2019 δεν είναι έτος ομαλότητας» - Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» - μόνο - δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα...

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» εξακολουθεί να δείχνει δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (δήλαδή-συμβολικά-το τέλος του κόσμου) εκτιμούν τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists, στην ετήσια έκθεσή τους για το πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος στην απόλυτη καταστροφή.

Όπως υποστηρίζει Ένωση ατομικών επιστημόνων των ΗΠΑ, η ανθρωπότητα έχει μπει σε μία νέα περίοδο ανωμαλίας.

Σύμφωνα με την Rachel Bronson, πρόεδρο της Ένωσης, παρά το γεγονός ότι η ρητορική ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα έχει σε ένα βαθμό εξομαλυνθεί, εν τούτοις αυξήθηκαν οι παγκόσμιοι κίνδυνοι, καθώς επίσης και η ένταση ανάμεσα στη σχέση Αμερικής και Ρωσίας.

‘Ετος προειδοποιήσεων

«Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε φυσιολογικούς τους κινδύνους από μία πυρηνική καταστροφή, αλλά και από την κλιματική αλλαγή και αυτό δεν είναι φυσιολογικό», τόνισε. «Το 2019 δε μπορεί να θεωρηθεί μία χρονιά ομαλότητας αλλά ένα έτος προειδοποιήσεων για τους επερχόμενους κινδύνους».

Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσαν ότι η απειλή για το τέλος του κόσμου παραμένει ακόμη δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, στο πιο κοντινό χρονικά σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ».

Από το 1947

Η αντίστροφη μέτρηση πριν το τέλος του κόσμου έχει συμβολικό χαρακτήρα και ξεκίνησε το 1947 από μέλη των ατομικών επιστημόνων των ΗΠΑ που εργάστηκαν στο «Manhattan Project» και οι οποίοι έφτιαξαν την πρώτη ατομική βόμβα.

Αρχικά, το Ρολόι της Αποκάλυψης απεικόνιζε τον κίνδυνο της πυρηνικής καταστροφής, στη συνέχεια, όμως, ξεκίνησε να συνυπολογίζει και τις αναδυόμενες απειλές της κλιματικής αλλαγής, της βιοτεχνολογίας, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης.

atomic2.jpg