Δεν παραιτείται παρά το «χαστούκι» - Προς Brexit χωρίς συμφωνία

Η Τερέζα Μέι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο Brexit στις 29 Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Μέι δεν σχεδιάζει να πάει άμεσα στις Βρυξέλλες, αλλά- συμπλήρωσε- είναι δεδομένο ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει επικοινωνία με την ευρωπαϊκή ηγεσία.

 

Πρόταση μομφής

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού που κατέθεσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Αν η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου, έχει στη διάθεσή της 14 ημερολογιακές ημέρες για να προσπαθήσει να την ανακτήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Μέι χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, καθώς τόσο το ιρλανδικό κόμμα DUP όσο και οι σκληροπυρηνικοί Brexiteers του κόμματός της δηλώνουν ότι θα την στηρίξουν.

Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να δοκιμάσει διάφορες ιδέες με τις Βρυξέλλες, όμως η οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία θα πρέπει να σέβεται την αρχή ότι το Λονδίνο θα έχει τη δική του, ανεξάρτητη εμπορική πολιτική, σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.