Αίσχος: Εξευτέλισαν τις εργαζόμενες βάζοντάς τες να μπουσουλίσουν στο δρόμο γιατί δεν πέτυχαν τους στόχους! (βίντεο)

Οι εργαζόμενοι σε μια κινεζική εταιρεία αναγκάστηκαν να μπουσουλίσουν στον δρόμο καθώς δεν κατάφεραν να πετύχουν τους ετήσιους στόχους τους, προκαλώντας κατακραυγή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το προσωπικό αναγκάστηκε να διασχίσει τον πολυσύχναστο δρόμο στο Τεγνκζου χθες το απόγευμα, περπατώντας στα τέσσερα.

Οι ανυποψιάστοι πεζοί έμειναν άναυδοι από την σκηνή με πολλούς να σταματούν για να παρακολουθήσουν τους εργαζόμενους που μπουσουλούσαν, όπως δείχνει το βίντεο.

Σύμφωνα με το btime.com, επρόκειτο για τις υπαλλήλους που εργάζονται σε εταιρεία προιόντων ομορφιάς.

Της ομάδας ηγούνταν ένας άνδρας επόπτης, που περπατούσε κρατώντας μια μεγάλη σημαία που έφερε το όνομα της επιχείρησης.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τους αξιωματικούς να ζητούν από τον επικεφαλής να σταματήσει την απαράδεκτη αυτή τιμωρία.

Τα πλάνα από την ταπεινωτική αυτή αποστολή προκάλεσαν οργή στους Κινέζους χρήστες του διαδικτύου, με πολλούς να επικρίνουν την επιχείρηση.

Ένα χαρακτηριστικό σχόλιο ήταν το εξής : «Οι εργαζόμενοι είναι και άνθρωποι. Για να λάβουν μια τέτοια ασεβή τιμωρία, σημαίνει ότι ο προϊστάμενός τους δεν είναι ένα λογικό άτομο». Και συνεχίζει : «Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους. Γιατί εξακολουθούν να εργάζονται σε μια τέτοια επιχείρηση ;».

Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου υποπτεύονται πως η εταιρεία θέλησε να χρησιμοποιήσει την ποινή για να διαφημιστεί στην πόλη, εξ ου και η μεγάλη σημαία.

Σύμφωνα με τον Κινεζικό νόμο, οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να ταπεινώσουν και να ασκήσουν σωματικές τιμωρίες στους εργαζόμενους. Επιπλέον, ο εργοδότης φέρει την ευθύνη για την αποζημίωση σε περίπτωση βλάβης του εργαζομένου.