Η αιματηρή απαγωγή μιας 13χρονης στις ΗΠΑ - Το χρονικό του τρόμου

Αποφάσισε ότι η 13χρονη Τζέιμι ήταν «το κορίτσι που θα έπαιρνε». όταν την είδε τυχαία να μπαίνει στο σχολικό λεωφορείο που σταμάτησε μπροστά του. Και έβαλε μπροστά το σκοτεινό του σχέδιο, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς. Το κορίτσι θα έμενε όμηρός του για τρεις μήνες, μέχρι να καταφέρει να δραπετεύσει.

Οι τρομακτικές λεπτομέρειες της δολοφονίας των γονιών της και της απαγωγής της, έγιναν γνωστές από τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν κατά την πρώτη εμφάνιση του 21χρονου δράστη Πάτερσον στο δικαστήριο της κομητείας Μπάρον.

Ο Πάτερσον είναι αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες: ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, απαγωγή και ένοπλη διάρρηξη.  Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε ιδέα ποια ήταν η Τζέιμι όταν αποφάσισε να την απαγάγει και άρχισε να σχεδιάζει το έγκλημά του.
Ο Πάτερσον δεν γνώριζε την Τζέιμι. Την είχε δει μόνο μία φορά στο σχολικό λεωφορείο και αποφάσισε πως αυτή θα ήταν η κοπέλα που θα απήγαγε

Αγόρασε μια μαύρη μάσκα και πήγε μέχρι το σπίτι των Κλος δύο φορές με σκοπό να την απαγάγει, αλλά αποθαρρύνθηκε από τα αυτοκίνητα στο δρόμο και τα φώτα του σπιτιού.

Την νύχτα της 15ης Οκτωβρίου, τελικά αποφάσισε να το κάνει και έκλεψε το όπλο του πατέρα του- το επέλεξε γιατί ήταν ένα συνηθισμένο όπλο και δύσκολα θα μπορούσε να το εντοπίσει κανείς.

Ο 21χρονος Τζέικ Πάτερσον

Εκτός από την μπαλακλάβα, φόρεσε δύο ζευγάρια γάντια. Έκλεισε τους προβολείς του αυτοκινήτου και σταμάτησε στο τέλος του δρόμου. Καθώς πλησίαζε κάτω από το σκοτάδι, ο Πάτερσον είδε τον πατέρα της Τζέιμι, τον Τζέιμς που στεκόταν στο μεγάλο παράθυρο.

Η Τζέιμι είπε στους αστυνομικούς ότι είχε ξυπνήσει από τον σκύλο της την Μόλι που γάβγιζε και παρατήρησε κάποιον να έρχεται από τον δρόμο. Ξύπνησε τους γονείς της και ο πατέρας της «πήγε κάτω στην πόρτα για να δει τι συνέβαινε».

Ο Πάτερσον ισχυρίστηκε ότι του φώναξε να πέσει στο έδαφος, αλλά αυτός «συνέχισε να φωτίζει με τον φακό και να κοιτάζει έξω». Ο δράστης, στη συνέχεια, πλησίασε στα σκαλοπάτια και άρχισε να χτυπά την πόρτα. Ο πατέρας της Τζέιμι ζήτησε από τον Πάτερσον να του δείξει το σήμα του, θεωρώντας πως πρόκειται για αστυνομικό.

Εκείνη την στιγμή, είπε ο Πάτερσον, σήκωσε το όπλο του, σημάδεψε το κεφάλι του και τράβηξε την σκανδάλη.

Μόλις μπήκε στο σπίτι, πέρασε το άψυχο σώμα του Τζέιμς και κατευθύνθηκε προς την κλειστή πόρτα ακριβώς μπροστά του. Έψαξε γρήγορα τα άλλα δωμάτια ελέγχοντας για οποιονδήποτε άλλο.

Όταν τον επισκέπτονταν φίλοι ή συγγενείς, της είχε «καταστήσει σαφές πως κανείς δεν έπρεπε να καταλάβει ότι βρισκόταν εκεί, διαφορετικά θα της συνέβαιναν άσχημα πράγματα». Την έβαζε να κρύβεται κάτω από το κρεβάτι του σε μια γωνία της κρεβατοκάμαρας και έβαζε ρούχα και άπλυτα γύρω από το κρεβάτι με βάρη επάνω του για να μην μπορεί να τα; μετακινήσει.

Όταν δεν βρήκε κανέναν μέσα στο σπίτι, επέστρεψε στην κλειστή πόρτα πίσω από την οποία κρύβονταν η Ντενίζ και η Τζέιμι, σπρώχνοντας και χτυπώντας την πόρτα για να ανοίξει.

Σε μια τρομακτική σκηνή, έσκισε την κουρτίνα του μπάνιου και βρήκε την Ντενίζ «με τα χέρια της τυλιγμένα γύρω από την Τζέιμι».

Οι γονείς της Τζέιμι Κλος
Οι γονείς της Τζέιμι Κλος

Ζήτησε από την Ντενίζ να βάλει ταινία στο στόμα της κόρης της και επειδή δεν μπορούσε να το κάνει, πήρε αυτός την ταινία και την έκλεισε το στόμα. Στη συνέχεια, της ζήτησε να βγει από την μπανιέρα, «έβαλε μονωτική ταινία γύρω από τους καρπούς της και στα πόδια της» και καθώς η 13χρονη βρισκόταν δίπλα του, σημάδεψε το κεφάλι της μητέρας της και την πυροβόλησε.

Σέρνοντας την Τζέιμι, είπε στους αξιωματικούς ότι παραλίγο να πέσει από το αίμα που είχε συγκεντρωθεί στο πάτωμα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, στην σκηνή του εγκλήματος υπήρχαν αίματα και μυαλά στους τοίχους και το πάτωμα του μπάνιου. Η Ντενίζ είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με « το πίσω μέρος του κεφαλιού και την βάση του κρανίου να έχουν αποκολληθεί πλήρως και να βρίσκονται δίπλα στο σώμα της στην μπανιέρα».

Θα πυροβολούσε κι άλλους

Στον δρόμο της επιστροφής προς την καλύβα του, συνάντησαν τρία αυτοκίνητα, αλλά τα προσπέρασε πολύ γρήγορα. Ερωτηθείς τι θα έκανε αν τον είχε σταματήσει η αστυνομία, ο Πάτερσον είπε πως «είχε ακόμη το όπλο γεμάτο στο κάθισμα του συνοδηγού και πιθανότατα θα πυροβολούσε». Πρόσθεσε μάλιστα, πως ήξερε ότι θα έπρεπε να πυροβολήσει όποιον ήταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη νύχτα, επειδή δεν μπορούσε να αφήσει πίσω του κανέναν αυτόπτη μάρτυρα».

Περιέγραψε την Τζέιμι ως «φοβισμένη» και πως έκλαιγε την ώρα που την έβγαλε από το φορτηγάκι του. Είχε κάνει την ανάγκη της επάνω της και έτσι της είπε να αλλάξει και να φορέσει ένα ζευγάρι πιτζάμες της αδερφής του. Ανέφερε επίσης, πως η Τζέιμι προσπάθησε να αποδράσει δύο φορές από το αυτοσχέδιο κελί του και όταν το έκανε, «χτύπησε τον τοίχο και ούρλιαξε τόσο ώστε να καταλάβει πως την είχε τρομάξει και πως θα ήταν καλύτερα να μην το ξαναδοκίμαζε». Ο Πάτερσον είπε πως την άφησε μόνη της για 12 ώρες τα Χριστούγεννα, όταν επισκέφθηκε τους παππούδες του και όταν ο πατέρας του τον επισκέφθηκε, απλά άνοιξε το ραδιόφωνο για να καλύψει κάθε ήχο που μπορεί να έκανε.
Η Τζέιμι κατάφερε να αποδράσει από την «φυλακή» της μετά από 3 μήνες περίπου

Την ημέρα τς διαφυγής της και της σύλληψής του, ο Πάτερσον είχε πει στην Τζέιμι πως θα έλειπε για λίγες ώρες. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, είδε την αστυνομία και ήξερε ότι τον είχαν πιάσει.
Ο Πάτερσον δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο αλλά μίλησε μέσω βιντεοκλήσης

Στο δικαστήριο, όπου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και ορίστηκε τελικά εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων παραβρέθηκαν ο πατέρας του και ο μικρότερος αδερφός του. Ο Πάτερσον δεν εμφανίστηκε παρά μόνο μέσω videolink, ντυμένος με την πορτοκαλί στολή και ερωτηθείς αν κατανοεί τις ποινές, απάντησε βροντοφωνάζοντας: «Ναι, κύριε» με τον πατέρα του να ξεσπά σε κλάματα.

Φωτογραφίες: AP, Facebook

πηγή: iefimerida.gr