ΗΠΑ - Με δικαστική εντολή μακριά από τον κατήγορό του ο Κέβιν Σπέισι - Video

Να μείνει μακριά από τον νεαρό που τον κατηγορεί ότι τον παρενόχλησε σεξουαλικά σε μπαρ της Μασαχουσέτης διέταξε τον Κέβιν Σπέισι, το δικαστήριο όπου εμφανίστηκε, τη Δευτέρα, ενώ νέα ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου, στην οποία ωστόσο, ο ηθοποιός δεν υποχρεούται να εμφανιστεί.

Ο Κέβιν Σπέισι έφτασε τη Δευτέρα το πρωί στο δικαστήριο του Νάντακετ, όπου μέσω του δικηγόρου του, δήλωσε μη ένοχος για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά 18χρονου. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για τις κακουργηματικές κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης και του ξυλοδαρμού.

Σιωπηρή παράσταση στη δίκη

Φορώντας ένα γκρι τουίντ κοστούμι, πουά πουκάμισο και γραβάτα,  και έχοντας τα χέρια του, ενωμένα μπροστά, ο Κέβιν Σπέισι, παρέστη μετά του δικηγόρου του.

Ο διάσημος και βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός, που αρχικά είχε προσπαθήσει, να είναι απών κατά την ακροαματική διαδικασία δεν είπε απολύτως τίποτα στο δικαστήριο. Η άρνηση των κατηγοριών έγινε με υπόμνημα, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης.

Ο ηθοποιός είχε επιχειρήσει να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο, καθώς, όπως υποστήριξε, η παρουσία του στην αίθουσα θα διεύρυνε τον αρνητικό αντίκτυπο εις βάρος του. Όμως, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημά του αρνήθηκε να τον εξαιρέσει της διαδικασίας, κάτι που του επετράπη πάντως, για την επόμενη ακρόαση, η οποία έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου.

Αφότου, δόθηκε το δικαίωμα στον Κέβιν Σπέισι να μην παραστεί στη επόμενη διαδικασία, ο δικαστής Τόμας Μπάρετ διέταξε τον ηθοποιό να μείνει μακριά από τον καταγγέλλοντα. Οι κατήγοροι δεν εισηγήθηκαν κανέναν περιορισμό στα ταξίδια του.

Παράλληλα, ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα των δικηγόρων του Κέβιν Σπέισι να διατηρηθούν τα δεδομένα κινητού κινητού του θύματος για έξι μήνες μετά την καταγγελόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον Άλαν Τζάκσον, συνήγορο του Σπέισι, ενδέχεται το κινητό να εμπεριέχει δεδομένα που είναι «πιθανώς απαλλακτικά» για τον ηθοποιό.

Ουδέν σχόλιο…

Αποχωρώντας από το δικαστήριο, τόσο ο Κέβιν Σπέισι όσο και οι δικηγόροι του αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε σχόλιο, παρότι οι δημοσιογράφοι ήταν πολλοί.

Είναι η πρώτη ποινική υπόθεση για την οποία ο Σπέισι βρέθηκε στα δικαστήρια, μετά τις εις βάρος του καταγγελίες.

Πάντως, ο ίδιος ο Σπέισι τον περασμένο μήνα πέρασε στην αντεπίθεση, καθώς κυκλοφόρησε ένα βίντεο, με τη φωνή του Φρανκ Άντεργουντ, το χαρακτήρα που υποδυόταν στο House of Cards, όπου μεταξύ άλλων έλεγε: «Δεν πρόκειται να πληρώσω το τίμημα για πράξεις που δεν έκανα», χωρίς να διευκρινίζει επακριβώς, σε τι αναφέρεται.

Προτεινόμενα για εσάς