Στους Αμερικανούς στρέφεται η Μέρκελ για τους χάκερς

Τη βοήθεια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA),  ζήτησαν οι γερμανικές αρχές,  (BSI), όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, σχετικά με την επίθεση χάκερς σε Γερμανούς πολιτικούς.

Η επίθεση εκδηλώθηκε εναντίον πολυάριθμων πολιτικών και δημοσίων προσώπων από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ακροδεξιό AfD, σύμφωνα με το το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB και δημοσιεύθηκαν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών, πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε από μια πρώτη έρευνα.

Παραμένει άγνωστο, ακόμη, πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες που διέρρευσαν, γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ η οποία μετέδωσε την είδηση ότι Γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν πέσει θύματα επίθεσης χάκερς.

Καμία ευαίσθητη πληροφορία σχετικά με τη καγκελάριο Μέρκελ δεν ήταν ανάμεσα στις χιλιάδες που δημοσιεύθηκαν, επιβεβαίωσε κυβερνητική εκπρόσωπος.

BSI: «Δεν υπάρχει ανησυχία»

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση «σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά», ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα», ανέφερε η BSI.

Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε πάντως έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Η ταυτότητα των χάκερ και τα κίνητρά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν