Ψυχρή λογική: «Άμμος και θάνατος η Συρία. Δεν μιλάμε για κάποιο τεράστιο πλούτο»

«Άμμος και θάνατος»… Με αυτές τις λέξεις ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τη Συρία, ενώ συνέχισε να υπεκφεύγει αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται σήμερα στην σπαραζόμενη από τον πόλεμο αραβική χώρα.

«Η Συρία έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Και εκτός αυτού, μιλάμε για άμμο και θάνατο. Για αυτό μιλάμε. Δεν μιλάμε για κάποιο τεράστιο πλούτο», είπε κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

«Δεν θέλω να παραμείνω για πάντα στη Συρία. Είναι άμμος και είναι θάνατος», είπε.

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, που εξήγγειλε αιφνιδίως, υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί, ο Τραμπ συνέχισε να μην δίνει σαφείς διευκρινίσεις.

«Αποχωρούμε», τόνισε. «Θα γίνει σε μια χρονική περίοδο», πρόσθεσε. «Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνει σε μια νύχτα».

Τη Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέφερε ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων θα είναι «αργή», σε πλήρη αντίθεση με την αρχική του ανακοίνωση στις 19 Δεκεμβρίου.

«Ήρθε η ώρα να φύγουμε (…) Τα αγόρια μας, οι νεαρές γυναίκες μας, οι άνδρες μας επιστρέφουν όλοι και θα επιστρέψουν όλοι τώρα», είχε πει τότε.