Βρετανοί: Η Ελλάδα στο στόχαστρο της «λευκής χήρας»

Βρετανίδα «λευκή χήρα» που έχει συνδεθεί με τρομοκρατική χτυπήματα στην Αφρική, έχει βάλει στο στόχαστρο τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Daily Mail και Daily Star.

H 35χρονη Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, από το Έιλσμπερι της Βρετανίας, μητέρα τεσσάρων παιδιών, καταζητείται από το 2013, όταν οι αρχές τη συνέδεσαν με πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η «λευκή χήρα» , που ήταν σύζυγος του Τζερμέιν Λίντσεϊ, ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας στις επιθέσεις του Λονδίνου το 2005, έχει συνδεθεί με σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων στην ανατολική Αφρική που έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων.

Η Mirror σε δημοσίευμά επικαλείται τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας και σημειώνει ότι η Λευκή Χήρα κρύβεται στην Υεμένη, πιθανώς υπό την προστασία μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ. Εκεί φέρεται να έχει στρατολογήσει δεκάδες γυναίκες ως επίδοξες βομβίστριες αυτοκτονίας, δίνοντάς τους 300 λίρες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες φέρονται να έχουν προκύψει από πηγή της MI6 στην Κένυα. Μάλιστα η πληροφορία περιγράφεται ως «αξιόπιστη».

Από την άλλη πλευρά  η Daily Star, αναφέρει ότι «σύμφωνα με κρυπτογραφημένα email, τηλεφωνήματα και πληροφορίες ασφαλείας από το εξωτερικό, οι δυνητικοί στόχοι περιλάμβαναν τη Βρετανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, τις ισπανικές ακτές και τα Κανάρια νησιά».