Αποφασισμένη η Άγκυρα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Κασόγκι - Τι λένε Ερντογάν και Τσαβούσογλου για τις ηχογραφήσεις

O Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για άλλη μία φορά για τις ηχογραφήσεις που φέρεται ότι συνδέονται με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Τσαβούσογλου: “O Eρντογάν ήταν αποφασισμένος από την αρχή να διερευνήσει πλήρως την υπόθεση Κασόγκι”

Επαναλαμβάνοντας τη στάση της Τουρκίας σχετικά με το θέμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι ο Ερντογάν ήταν αποφασισμένος από την αρχή να διερευνήσει πλήρως την υπόθεση.

“Άκουσα τις ηχογραφήσεις μαζί με τον Ερντογάν”

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ενδιαφερομένων κρατών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αυτές τις ηχογραφήσεις. Το έκανα κι εγώ μαζί με τον πρόεδρό μου. Μπορείτε να ακούσετε πολύ καθαρά ότι σχεδίαζαν εκ των προτέρων να τον σκοτώσουν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ένας από τους δολοφόνους του Κασόγκι ακούστηκε να λέει «ξέρω πώς να τεμαχίζω» στην ηχογράφηση της δολοφονίας που μοιράστηκε η Τουρκία με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης το Ριάντ επειδή άλλαξε την εκδοχή του για το πώς ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Ερντογάν: “Όλα υπάρχουν στις ηχογραφήσεις”

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, τους κάναμε όλους να ακούσουν. Ο άνδρας λέει καθαρά «ξέρω πώς να τεμαχίζω». Αυτός ο άνδρας είναι στρατιώτης. Όλα αυτά είναι στις ηχογραφήσεις» ανέφερε ο Ερντογάν χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ηχογράφηση.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έχει πει πως οι δολοφόνοι προκάλεσαν ασφυξία στον Κασόγκι στο προξενείο, προτού διαμελίσουν το πτώμα του και το ξεφορτωθούν.

“Το Ριάντ νομίζει πως ο κόσμος είναι κουτός”

«Ο πρίγκιπας λέει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από το προξενείο. Είναι παιδί ο Τζαμάλ Κασόγκι; Η αρραβωνιαστικιά του περιμένει απέξω» είπε ο Ερντογάν. «Νομίζουν πως ο κόσμος είναι κουτός. Αυτό το έθνος δεν είναι κουτό και ξέρει πώς να αποδώσει ευθύνες» πρόσθεσε.