Επίθεση στο Στρασβούργο: Βίντεο από την στιγμή του μακελειού-Μέσα από τα χέρια της αστυνομίας ξέφυγε ο τρομοκράτης

Με ταξί που άρπαξε από οδηγό, διέφυγε από το σημείο του μακελειού, ο 29χρονος τρομοκράτης που σκότωσε 3 και τραυμάτισε άλλους 12, στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου χθες το βράδυ. Παρότι λαβωμένος, και παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει περίπου 400 αστυνομικοί παραμένει άφαντος.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, εκφράζονται έντονα φόβοι ότι ο δράστης που γεννήθηκε στη Γαλλία αλλά έχει καταγωγή από το Μαρόκο, έχει διαφύγει στη Γερμανία.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει ο μακελάρης. «Δεν αποκλείεται ο δράστης να έχει εγκαταλείψει την περιοχή», δήλωσε ο Λωράν Νουνιέζ, ενώ οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία έχουν ενισχυθεί.

Στο κεφάλι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στρασβούργου τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, ορισμένοι εκ των οποίων δέχθηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται ένας Ταϊλανδός τουρίστας, ενώ από τους 13 τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο

Εντωμεταξύ,τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο Στρασβούργο.

Σε αυτό ακούγονται οι κραυγές ενώ φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο πεζοδρόμιο να δέχεται τις πρώτες βοήθειες από άλλους ανθρώπους.