Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Στρασβούργου-Τρεις νεκροί-«Μάχη« με τον δράστη

Εντολή να μην βγαίνει κανείς στους δρόμους έχει δώσει η αστυνομία στο Στρασβούργο, αμέσως μετά από τους πυροβολισμούς στην χριστουγεννιάτικη αγορά που είχαν ως συνέπεια τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες. Οι Αρχές που μιλούν για τρομοκρατικό χτύπημα, ψάχνουν να δουν εάν ο δράστης έκανε μόνος το χτύπημα ή είχε συνεργούς.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατικό» από τον εκπρόσωπο των γαλλικών αρχών ασφαλείας, καθώς ο ύποπτος δράστης βρισκόταν στη λίστα με τους υποψήφιους για τρομοκρατικό χτύπημα, την οποία διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίστηκε τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο δράστης είναι ένας 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο. Το πρωί της Τρίτης είχε διαφύγει κατά τη διάρκεια εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμά του, όπου  βρέθηκαν και χειροβομβίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ φέρεται πως και ο ίδιος ήταν οπλισμένος .Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορούσε υπόθεση ληστείας.

Τουρίστας

Ο δράστης κατά την επίθεσή του πυροβόλησε εναντίον ατόμων, ένα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι είναι τουρίστας που δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός της ειδικής ομάδας κρούσης Sentinelle, με μέλη της οποίας συναντήθηκε ο δράστης και αντάλλαξε πυροβολισμούς. Από τους 11 τραυματίες, οι επτά αναφέρονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι τέσσερις έχουν διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ανταλλαγή πυρών

Η γαλλική αστυνομία έχει εντοπίσει και παγιδεύσει τον δράστη της επίθεσης και άνδρες της ανταλλάσσουν πυρά μαζί του, δήλωσε  πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Σε φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί διακρίνονται να ανταλλάσουν πυροβολισμούς, ενώ καλύπτονται σε κτίρια.
Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Στρασβούργου, στην πλατεία Κλεμπ

Η  επίθεση έγινε σε εστιατόριο και ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι Έλληνας Ευρωβουλευτής, πιθανότατα ο Νίκος Ανδρουλάκης της «Ελιάς». Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος, αλλά και 20 ακόμη άτομα είναι σε ασφαλές μέρος, κατόπιν οδηγιών της Αστυνομίας.