Ο Σαλβίνι "έδειξε" Μακρόν-Τι είπε για τον "απόλυτο υπαίτιο" των "Κίτρινων Γιλέκων"

Την απόλυτη ευθύνη στον Εμανουέλ Μακρόν “έριξε” ο Ματέο Σαλβίνι για τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Η σχετική δήλωση από τον ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκα, υπουργό Εσωτερικών  και αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης ήρθε σήμερα μέσω συνέντευξής του στη Rai 3 TV.

Προτρέποντας τις Βρυξέλλες να δώσουν βάση στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Γαλλία, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αποτελούν απόδειξη πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει χάσει το πολιτικό άγγιγμά του.

«Η ιστορία πιθανόν θα δείξει ότι εάν (ο Μακρόν) επικεντρωνόταν περισσότερο στους Γάλλους και λιγότερο στον Σαλβίνι και την Ιταλία, θα είχε λιγότερα προβλήματα σήμερα» είπε ο Σαλβίνι, συμπληρώνοντας ότι «Ο Μακρόν μείωσε τους φόρους για τους πολύ εύπορους και τους αύξησε για τους λιγότερο εύπορους», ενώ υπογράμμισε ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Όπως σημείωσε, η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί έναν τελείως διαφορετικό δρόμο με το Παρίσι και υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού του 2019.

«Άραγε οι πολίτες της Ιταλίας θέλουν σκηνές σαν αυτές που είδαμε στο Παρίσι;… Όχι. Θέλω να το αποτρέψω αυτό. Θέλω να βοηθήσω τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και επίσης τους 5 εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους (εδώ). Μια χώρα με 5 εκατομμύρια φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».

Αν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιδιώκει να διαπραγματευτεί έναν συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες, ο Σαλβίνι δεν έδωσε σήμερα ενδείξεις ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε ουσιώδεις τροποποιήσεις στα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό.

«Βλέποντας τι συμβαίνει στο Παρίσι, αρνούμαι να πιστέψω ότι οι Βρυξέλλες, για χάρη λίγων δεκαδικών ψηφίων, θα επιβάλουν κυρώσεις, επιθεωρητές και επιτρόπους. Είμαστε η Ιταλία. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μία σοβαρή χώρα» τόνισε τέλος ο Ματέο Σαλβίνι.