Στιγμές τρόμου για τον μικρό «Μέσι»

Μια φωτογραφία του με μια αυτοσχέδια μπλούζα της Εθνικής Αργεντινής και του αγαπημένου του Λιονέλ Μέσι ήταν αρκετή για να γίνει αμέσως viral και να συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Το 2016 ο μικρός Murtaza Ahmadi, από το Αφγανιστάν, συγκίνησε όλο τον κόσμο με την ιστορία του και την αγάπη στο ποδόσφαιρο και τον Λιονέλ Μέσι.  Είχε κατασκευάσει από μια πλαστική σακούλα σε χρώμα γαλάζιο και άσπρο, μια εμφάνιση του διάσημου ποδοσφαιριστή με τον αριθμό «10» στην πλάτη. Αμέσως διαδόθηκε παντού, μέχρι που έφτασε μπροστά στον ίδιο το Μέσι.

Ο Αργεντινός σταρ, που είναι και πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO κινητοποιήθηκε αμέσως και ήρθε σε επαφή με το μικρό, πραγματοποιώντας το πιο τρελό του όνειρο.

Ο Murtaza Ahmadi συνόδευσε μάλιστα στο γήπεδο το είδωλό του σε φιλικό αγώνα της Μπαρτσελόνα, ενώ μια κανονική εμφάνιση του Μέσι και μια μπάλα ποδοσφαίρου έγιναν δικά του. Ο μικρός ποδοσφαιρόφιλος ζούσε την απόλυτη ευτυχία!

 

Ο τρόμος του πολέμου

Δύο περίπου χρόνια αργότερα,  η κατάσταση έχει αλλάξει. Η οικογένειά του, μαζί με αρκετές ακόμα οικογένειες αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή από τον τόπο τους και να εγκαταλείψουν βίαια τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου.

Οι Ταλιμπάν απειλούν όχι μόνο με βομβαρδισμούς, αλλά έχουν βάλει το μικρό Murtaza στο στόχαστρο, σύμφωνα με όσα δηλώνει η οικογένειά του.

Όπως είπε η μητέρα του, Shafiqa,«οι Ταλιμπάν λένε ότι αν τον ανακαλύψουν θα τον κόψουν σε κομμάτια»

Δεν είναι όμως ο μοναδικός κίνδυνος. Μετά την δημοσιότητα που πήρε το παιδί, πολλοί ισχυροί της περιοχής τους, που θεώρησαν ότι  οι δικοί του πήραν χρήματα  ως βοήθεια από τον εκατομμυριούχο Μέσι απειλούσαν την οικογένεια με τη ζωή του μικρού για να τους τα δώσουν.

Ο φόβος γεννά ελπίδα

Από την άλλη, ο μικρός Murtaza Ahmadi έχει μια επιθυμία. Να νιώσει και πάλι ασφαλής. «Μου έλειψε ο Μέσι», λέει με παράπονο και συνεχίζει «Όταν τον συναντήσω θα του πω: Πώς είσαι;».

Πλέον, ονειρεύεται να τον δει από κοντά να παίζει μπάλα στη Μπαρτσελόνα, ενώ ζητά πίσω την εμφάνιση και τη μπάλα που είναι πίσω στο σπίτι απ’ όπου εκδιώχθηκαν.