Προσκλητήριο θανάτου από νεοναζί κατά του Χάρι, επειδή η Μέγκαν είναι μιγάδα

Οργάνωσή νεοναζί, που αποκαλείται Sonnenkrieg Division, ανήρτησε μια φωτογραφία του Δούκα του Σάσεξ, πρίγκιπα Χάρι,με φόντο  μια σβάστικα,και  με ένα πιστόλι να του σημαδεύει τον κρόταφο. Το σύνθημα; «Τα λέμε αργότερα, προδότη της φυλής!»

Το κάλεσμα για τη δολοφονία του πρίγκιπα Χάρι, επειδή παντρεύτηκε τη μιγάδα Μέγκαν Μάρκλ που απηύθυναν οι Βρετανοί νεοναζί είναι ανατριχιαστικό

Η μητέρα της δούκισσας του Σάσεξ, Ντόρια είναι Αφροαμερικανή, ενώ ο πατέρας της είναι ιρλανδο-ολλανδικής καταγωγής.

 

Σύμφωνα με το BBC η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε από έναν φοιτητή ονόματι Άντριου Ντίμοκ από το Μπαθ, αν και- ο ηλικίας 21 ετών γιος καθηγητή Οδοντιατρικής- αρνείται κάθε ανάμειξη. Το βρετανικό δίκτυο υποστηρίζει επίσης ότι βασικό ρόλο στην προπαγανδιστική εκστρατεία των νεοναζί παίζει ένας 17χρονος Λονδρέζος, ονόματι Όσκαρ Κοτσορόφσκι.

H έρευνα του BBC κατονομάζει ως μέλη της Sonnenkrieg Division τους Άντριου Ντίμοκ και Όσκαρ Κοτσορόφσκι
H έρευνα του BBC κατονομάζει ως μέλη της Sonnenkrieg Division τους Άντριου Ντίμοκ και Όσκαρ Κοτσορόφσκι

Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές έχουν ανταλλάξει εκατοντάδες μηνύματα μέσω διαδικτυακού διακομιστή παιχνιδιών και αποτελούν παρακλάδι της American Atomwaffen Division, που εκφράζει τον θαυμασμό της για τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Τσαρλς Μάνσον και ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές ενέργειες. Ο ηγέτης της, Μπράντον Ράσελ, καταδικάστηκε φέτος σε πενταετή φυλάκιση, μετά τον εντοπισμό υλικών για την κατασκευή βομβών στο διαμέρισμά του στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σ’ ένα από τα ανατριχιαστικά μηνύματα που ανέβασε ένα απ’ τα μέλη της, ανέφερε «σκοτώστε όλους τους αστυνομικούς» προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να τους βιάσουν έως θανάτου». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου η Sonnenkrieg Division πιστεύεται ότι διαθέτει έως και 15 μέλη στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη.