Συγκίνηση. Η Σάλι θρηνεί για τον χαμό του Τζορτζ Μπους

Ραγίζει καρδιές η αφοσίωση του πιστού σκυλιού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ακόμα και μετά το θάνατο του αφεντικού της…

Το λαμπραντόρ, με το όνομα Σάλι, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στο φέρετρο του πρώην προέδρου που είναι καλυμμένο με την αστερόεσσα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Τζιμ ΜακΓκραθ, εκπρόσωπος του Μπους επί σειρά ετών, καταδεικνύει την αγάπη που υπήρχε μεταξύ του εκπαιδευμένης σκυλίτσας βοήθειας και του πρώην προέδρου. «Αποστολή εξετέλεσθη» αναφέρει χαρακτηριστικά για το «Χάτσικο» των ΗΠΑ.

Ειδική εκπαίδευση

Η Σάλι είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που βοηθάει βετεράνους καθώς μπορεί να εκτελέσει δεκάδες εντολές, όπως να σηκώσει το τηλέφωνο και να φέρει κάποιο αντικείμενο.

Πήρε την ονομασία της από τον πρώην πιλότο Τσέσλει Β. Σάλι Σαλενμπέργκερ ΙΙΙ που έγινε διάσημος όταν το 2009 κατάφερε να προσγειώσει ένα αεροσκάφος στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης σώζωντας και τους 155 επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε ο γιος του Τζορτζ Μπους, η Σάλι θα βοηθήσει τώρα άλλους βετεράνους.

Η κηδεία του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας έχει προβλεφθεί ενα σημείο όπου θα στέκεται και η σκυλίτσα, ως μέλος της οικογένειας…

Σημειώνεται ότι η Σάλι έχει και λογαριασμό στο Instagram με τις περιπετειές της.