"Αλύγιστη" από το μπαράζ παραιτήσεων η Μέι: "Όχι" σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - "Θα πάω μέχρι τέλους"

“Όχι” σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Βrexit είπε η Τερέζα Μέι, διαμηνύοντας ότι θα πάει τη συμφωνία με μέχρι τέλους.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίστηκε βέβαιη ότι η εν λόγω συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του βρετανικού λαού, κάτι που επεσήμανε στην συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Eίχε προηγηθεί μία θυελλώδης συνεδρίαση στο κοινοβούλιο αλλά και ένα μπαράζ από παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης. Ωστόσο η Μέι δεν φάνηκε να “λυγίζει”.

Ούτε δεύτερο δημοψήφισμα, ούτε αναστροφή του Brexit

Όπως τόνισε, δεν θα υπάρξει ούτε δεύτερο δημοψήφισμα, ούτε αναστροφή του Brexit, καθώς θα πρέπει η ψήφος των πολιτών που ψήφισαν στο δημοψήφισμα του 2016 να γίνει σεβαστή. Η Μέι ενώ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι διασφαλίζει τις προτεραιότητες και όσα είναι είναι σημαντικά για τους πολίτες της χώρας.

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς», ανέφερε ειδικότερα, προσθέτοντας ότι το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία κι ότι χρειάζονται θυσίες.

“Προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον”

«Η προσέγγισή μου από την αρχή ήταν να βάλω πρώτα το δημόσιο συμφέρον. Όχι το κομματικό και σίγουρα όχι το προσωπικό» τόνισε η Μέι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει ότι η θέση του πρωθυπουργού αποτελεί μεν μεγάλη τιμή, ωστόσο έχει βαριά καθήκοντα.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια», ανέφερε για τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες, εξηγώντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Αναφερόμενη στην ανταρσία που αντιμετωπίζει στο κόμμα της, αλλά και στην πιθανότητα διαίρεσης, η Τερέζα Μέι επισήμανε με νόημα ότι ο λαός της Βρετανίας στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, και ότι ως εκ τούτου, προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «να φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Τόνισε επίσης, ότι καθήκον της ως πρωθυπουργός είναι να πάρει τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες.