Η ιστορική σύναξη των ηγετών του κόσμου στο Παρίσι για την 100ή επέτειο λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από φωτογραφίες

Στο ειδυλλιακό σκηνικό του, υπό βροχή, Παρισιού με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου, οι ηγέτες του κόσμου συναντήθηκαν για να εορτάσουν την ιστορική στιγμή της 100ής επετείου από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σχεδόν 70 αρχηγοί-κρατών και κυβερνήσεων έδωσαν το παρών στην Πόλη του Φωτός για την κύρια τελετή μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη που έβαλε τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Άνγκελα Μέρκελ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν μπορούσαν να λείπουν από την σημαντική αυτή στιγμή.

Οι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, έγιναν δεκτοί από τον Γάλλο Πρόεδρο και τη σύζυγό του, στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων το μεσημέρι της Κυριακής.

Στη συνέχεια, μετέβησαν όλοι μαζί στην Αψίδα του Θριάμβου, για την τελετή, όπου περίμεναν για αρκετή ώρα στη βροχή για την άφιξη των Τραμπ και Πούτιν, ώστε να ξεκινήσει η τελετής.

Δείτε τις φωτογραφίες με στιγμιότυπα να κλέβουν την παράσταση: όπως το χειροφίλημα του Ισπανού βασιλιά στην πρώτη κυρία της Γαλλίας, η παρουσία της Μελάνια Τραμπ, η εντυπωσιακή παρουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα, και φυσικά η αναμονή στην βροχή.