Το Ισλαμικό κράτος πίσω από την επίθεση στο Κέντρο της Μελβούρνης

Να σκορπίσει θάνατο και τρόμο, ήθελε ο άνδρας που χθες, αφού είχε ρίξει το φορτηγάκι του πάνω σε εμπορικό κέντρο, στο Κέντρο της Μελβούρνης, αρχισε να επιτίθεται στους πολίτες,προκαλώντας τον θάνατο ανός ανθρώπου. Όπως αποκάλυψε, η Αστυνομία, ο δράστης είχε φιάλες εύφλεκτου αερίου στο αμάξι του, το οποίο προφανώς σκόπευε να μετατρέψει σε βόμβα, σκοτώνοντας περισσότερα άτομα.

Το μεσημέρι, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του προπαγανδιστικού όργανου του, του πρακτορείου Amaq.

Γνωστός στην αστυνομία

Παρότι αρχικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βικτώριας είχε πει ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, σε δεύτερη συνέντευξη Τύπου οι Αρχές έκαναν λόγο για ξεκάθαρη «τρομοκρατική επίθεση» και έδωσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον δράστη.

Πρόκειται για άνδρα σομαλικής καταγωγής, «γνωστό» στις υπηρεσίες πληροφοριών και με «οικογενειακούς δεσμούς για τους οποίους γνωρίζει καλά η αστυνομία».

Ο συλληφθείς, που νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών στο στήθος κατά την σύλληψή του,τελικά υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εκτός κινδύνου, νοσηλεύονται  δύο θύματα της επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ένα τρίτο άτομο πέθανε ακαριαία κατά την επίθεση.