Κατακεραυνώνει τον Τραμπ ο τραγικός πατέρας: «Θα πρέπει να γίνει στοιχειωδώς άνθρωπος και να σταματήσει τη βία»

Εξοργισμένος με την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και λάβρος εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική του στο συγκεκριμένο θέμα εμφανίστηκε, μιλώντας στον Θανάση Τσίτσα και στον realfm και ο Μάρκος Ορφανός, πατέρας του άτυχου ομογενή που έχασε την ζωή του στην πολύνεκρη ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε στο μπαρ «Borderline Bar and Grill» στην Καλιφόρνια Καλιφόρνια.

Ο 63χρονος Μάρκος Ορφανός, καθηγητής στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Σπάρτη και την Σμύρνη, δήλωσε «συντετριμμένος, αλλά και εξοργισμένος», μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο 27χρονος Τηλέμαχος έφυγε από την ζωή από σφαίρες σαν αυτές από τις οποίες γλίτωσε πέρυσι σε ανάλογο περιστατικό, στο Λας Βέγκας κατά την διάρκεια μιας συναυλίας.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι στο κλαμπ, όπου βρισκόταν ο γιος μου με φίλους του, μπήκε ένας νεαρός με όπλο και άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο. Ο γιος μου είναι ένας από τους 13 που σκοτώθηκαν. Δεν ξέρω για ποιον λόγο αυτός ο άνθρωπος πήγε εκεί και άρχισε να πυροβολεί», ανέφερε ο κ. Ορφανός στον realfm, ο οποίος, με ψύχραιμη φωνή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τον μη περιορισμό της οπλοχρησίας.

«Συντετριμμένος και θυμωμένος»

«Είμαι συντετριμμένος και πολύ θυμωμένος, γιατί εδώ στις ΗΠΑ τα όπλα είναι παντού κι έχουμε πυροβολισμούς κάθε μέρα. Ο Τραμπ θα μπορούσε να κάνει κάτι. Επιλέγει να μην κάνει τίποτα. Εάν είχε το κουράγιο κι ένοιωθε κάποια συμπόνοια, θα ενεργούσε. Αλλά δεν κάνει τίποτα» είπε ο κ. Ορφανός.

“Το μήνυμά μου στον πρόεδρο Τραμπ είναι πως θα πρέπει, στοιχειωδώς έστω, να γίνει άνθρωπος. Είναι κακό άτομο, θα πρέπει να γίνει στοιχειωδώς άνθρωπος και να πείσει αυτούς που τον υποστηρίζουν ότι η βία είναι λάθος. Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθαρρύνει αυτήν την βία και οι άνθρωποι που τον στηρίζουν, τον ακολουθούν.”

Στην περσινή ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας, ο 27χρονος Τηλέμαχος είχε γλιτώσει κυριολεκτικά από τύχη την ώρα που ορισμένοι φίλοι του δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν. Ο ίδιος, όπως είπε ο πατέρας του, υπέστη σοκ. “Για αρκετούς μήνες, παρακολουθείτο από ψυχολόγο, ενώ δεν άντεχε καθόλου τους δυνατούς θορύβους. Τώρα ήταν στα πρώτα στάδια που είχε αρχίσει να βγαίνει πάλι, κι έρχεται ένας ένοπλος να τον σκοτώσει στην πόλη του», ανέφερε ο κ. Ορφανός.