'Ελληνας ομογενής γλύτωσε από τη σφαγή στο Λος Άντζελες για να πεθάνει στο μακελειό της Καλιφόρνιας

Τον «τριγυρνούσε» ο θάνατος και τελικά τον νίκησε.Ο 27χρονος Έλληνας τρίτης γενιάς, Τηλέμαχος Ορφανός, χθες, έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης πρώην πεζοναύτη, σε κατάμεστο μπαρ-ρέστοραν του Thousand Oaks, στην Καλιφόρνια. Στο νέο μακελειό, βρήκαν τον θάνατο άλλα 12 άτομα.

Ο νεαρός ομογενής,είχε βγει σώος από την σφαγή στο φεστιβάλ κάντρι μουσικής Route 91, στο Λος Άντζελς, τον Οκτώβριο του 2017. Τότε είχαν βρει τραγικό θάνατο 59 άνθρωποι. Δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, ήταν 64χρονος λογιστής. Αργότερα την ευθύνη, ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.

 Βίντεο

Μετά το μακελειό ο Τηλέμαχος Ορφανός, χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη και έκανε προσπάθειες να συνέλθει απο το σοκ.

Εντωμεταξύ,το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο πρώην πεζοναύτης Ian David Long σκορπά τον θάνατο μέσα στο μπαρ εστιατόριο Borderline σοκάρει.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο χρήστης του Instagram Dallas Knapp ακούγονται ξεκάθαρα οι πυροβολισμοί από το όπλο του Long, ο οποίος σε κάποιο σημείο, σύμφωνα με τη New York Post εμφανίζεται στιγμιαία στο βάθος να επιθεωρεί το αιματηρό «έργο» του μέσα στο μπαρ.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Knapp να βγαίνει από το μαγαζί και έντρομος να προσπαθεί να βρει καταφύγιο

Η μητέρα του νεκρού

Η μητέρα του σε μια σπαρακτική συνέντευξη στο ABC δήλωσε: «Ο γιος μου ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως γύρισε στο σπίτι του. Εχθές δεν γύρισε. Δεν θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω επιτέλους να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Οχι άλλα όπλα».

O 27χρονος Ορφανός, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στο μπαρ εστιατόριο ρέστοραν, τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το χθεσινό μακελειό. Έκανε όμως και δεύτερη δουλειά, αφού ήταν υπάλληλος της τοπικής εμπορικής επιχείρησης Infiniti of Thousand Oaks.

Ενδιαφέρον για τα κοινά

Στο προφίλ του στο Facebook αναφέρεται η θητεία του στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Από μικρός έδειχνε ενδιαφέρον για τα κοινά, και ως έφηβος είχε ανακηρυχθεί «eagle scout», ο υψηλότερος βαθμός διάκρισης στους Αμερικανούς Προσκόπους.

Ο Τηλέμαχος αγαπούσε την Ελλάδα,είχε επικοινωνία με τα ξαδέλφια του στην Σπάρτη και ήταν περήφανος για την καταγωγή του. Οι  γονείς του διάλεξαν να τον βαπτίσουν Τηλέμαχο γιατί ήταν συνεπαρμένοι απο την Οδύσσεια του  Ομήρου  την οποία συνήθιζαν να του διαβάζουν  όταν ήταν μικρός.  Μαζί  με τον  μικρό αδελφό του  και  τους γονείς του, επισκέφθηκε  πέρσι την Ελλάδα για τελευταία φορά.

Μόλις διαδόθηκαν τα νέα του θανάτου του, συγκλονισμένοι οι φίλοι του «Τελ» δημοσίευσαν στα social media μηνύματα θλίψης για τον χαμό του γελαστού και καλόκαρδου παιδιού που γνώριζαν. «Δεν πιστεύω ότι έχεις φύγει, Τελ. Θα μου λείψουν τα αιώνια πειράγματά σου και οι προσπάθειές σου να με κάνεις να γελάσω όταν ήμουν πεσμένη», έγραφε η Ζόι Ρόμνεϊ κάτω από μια φωτογραφία όπου ποζάρει με τον αδικοχαμένο νεαρό.