Η χήρα του Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει το μυστικό που έκρυβε επί 44 χρόνια

Στο βιβλίο της με τίτλο «Η ζωή μου και η φυλακή μου με τον Πάμπλο Εσκομπάρ» η Βικτόρια Ευγενία Χενάο αποκαλύπτει για πρώτη φορά το τραγικό μυστικό της – Οι αφόρητοι πόνοι και το «ασυγχώρητο αμάρτημα»

Ήταν το μυστικό μιας ολόκληρης ζωής, που είχε αποφασίσει πως θα το πάρει μαζί της στον τάφο. Τελικά, η 57χρονη σήμερα Βικτόρια Ευγενία Χενάο, χήρα του αδίστακτου βαρώνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει το θλιβερό μυστικό, αν και γνωρίζει καλά πως τώρα ο κόσμος θα σχηματίσει ακόμα χειρότερη γνώμη για τον άνδρα που υπήρξε σύζυγός της επί 17 χρόνια.

Στον επίλογο του βιβλίου της με τίτλο «Mi Vida y Mi Carcel con Pablo Escobar» (Η ζωή μου και η φυλακή μου με τον Πάμπλο Εσκομπάρ), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου, η χήρα του Εσκομπάρ αποκαλύπτει πως εκείνος την βίασε όταν η ίδια ήταν μόλις 14 ετών. Ο 25χρονος τότε Πάμπλο Εσκομπάρ, «μία μέρα την αγκάλιασε και την φίλησε και την έκανε να παραλύσει από φόβο. Η Χενάο υποστηρίζει πως ήταν άπειρη και όταν τρεις εβδομάδες αργότερα άρχισε να αισθάνεται «περίεργα», τον ενημέρωσε και εκείνος της ζήτησε να τον ακολουθήσει σε μια απόμερη γειτονιά του Μεδεγίν, όπου έμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Εκεί, η γυναίκα έβαλε την Χενάο να ξαπλώσει και τοποθέτησε στη μήτρα της «πλαστικούς σωλήνες»… «Μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ίσα ίσα με χαιρέτησε, μου είπε να ξαπλώσω σε ένα φορείο και άρχισε να μου βάζει κάτι πλαστικούς σωλήνες στην μήτρα μου. Σαν αυτούς που βάζουν στις φλέβες, λέγοντάς μου πως ήταν για προληπτικούς λόγους. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο μου απάντησε για να μην μείνω έγκυος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ακολουθήσω προσεκτικά τις οδηγίες», αναφέρει στον επίλογο του βιβλίου της η χήρα του Εσκομπάρ.

Όπως γράφει η Χενάο οι πόνοι ήταν αφόρητοι αλλά σε ένα σπίτι που έμεναν οκτώ άτομα και υπήρχε μόνο ένα μπάνιο το μόνο που μπορούσε ήταν να κάνει υπομονή και να προσεύχεται στον θεό, πως όλα θα τελειώσουν σύντομα. Επί χρόνια η γυναίκα έμεινε σιωπηλή και δεν αποκάλυψε τον βιασμό της, αφού «στη δεκαετία του ’70 το σεξ πριν τον γάμο ήταν ταμπού και ασυγχώρητο αμάρτημα στα μάτια της εκκλησίας», όπως χαρακτηριστικά γράφει η Χενάο.

Μετά από χρόνια και αφού είχε φύγει από τη ζωή ο Εσκομπάρ, η χήρα του έλαβε ψυχολογική βοήθεια και κατάλαβε πως αυτό που της συνέβη όταν ήταν 14 ετών ήταν βιασμός. Τότε η Χενάο αποφάσισε να μιλήσει για το μυστικό της στα δύο παιδιά της, την Μανουέλα 34 ετών και τον Σεμπαστιάν 41 έτους.

Παρά τον βιασμό της από τον Εσκομπάρ η Χενάο δηλώνει πως τον συγχωρεί και δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα από σεβασμό προς τα άλλα θύματα του συζύγου της. Η ίδια γράφει πως είναι ευγνώμων για τα δύο παιδιά που γεννήθηκαν από την ένωσή της με τον «βασιλιά της κοκαΐνης» και για χάρη των οποίων συνεχίζει να ζει.

Η Χενάο άκουσε για τον Πάμπλο Έσκομπαρ για πρώτη φορά όταν εκείνη ήταν 12 ετών και εκείνος 23. Ο Εσκομπάρ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του μέσω φίλων αλλά η σχέση τους άρχισε όταν η Χενάο έγινε 13 ετών. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 1975 και έμεινε μαζί για 17 χρόνια μέχρι τον θάνατο του Εσκομπάρ στις 2 Δεκεμβρίου του 1993, όταν ο Εσκομπάρ έπεσε νεκρός από τα πυρά της κολομβιανής αστυνομίας.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα