Ιστορικό ατυχημάτων στην εταιρεία του Boeing που παρέσυρε στον θάνατο 189 ζωές

Βλάβη είχε παρουσιαστεί χθες το βράδυ,στο Boeing 737 της Ινδονησιακής εταιρείας χαμηλού κόστους  Lion Air,που συνερίβη το πρωί στη θάλασσα παρασύροντας στον θάνατο 189 άτομα. Ανάμεσά τους δύο βρέφη και ένα παιδί.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείς, η βλάβη αντιμετωπίστηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας και γι’ αυτό απογειώθηκε κανονικά  σήμερα το πρωί.

Η απώλεια επικοινωνίας με το αεροσκάφος συνέβη μόλις 13 λεπτά από την απογείωσή του.

«Μεγάλο ερώτημα»

Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου προσθέτοντας ότι τα αίτια της πτώσης «παραμένουν ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα».

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Μετακινήσεων της Ινδονησίας δήλωσε, πάντως, ότι ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta που βρίσκεται στα περίχωρα της Τζακάρτα και του είχε δοθεί το «πράσινο φως» χωρίς να διευκρινίζει για ποιο λόγο είχε ζητηθεί η επιστροφή του αεροσκάφους σε αεροδρόμιο.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο Boeing 737 προσθέτοντας ότι έχουν εντοπίσει ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης που πιστεύεται ότι ανήκαν σε επιβάτες.

Ιστορικό

Η εταιρεία, πάντως, είχε ιστορικό ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια. Το 2017 ένα από τα Boeing της συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Wing Air χωρίς τότε κανείς να τραυματιστεί. Τον Μάιο του 2016 δύο αεροσκάφη της Lion Air συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο ενώ ένα μήνα νωρίτερα άλλο αεροσκάφος είχε χτυπήσει σε αεροπλάνο της TransNusa. το 2013 ένας νεαρός πιλότος «έχασε» τον διάδρομο προσγείωσης και έπεσε σε θάλασσα στο Μπαλί προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών επιβατών.