Το FBI συνέλαβε έναν ύποπτο για τα τρομοδέματα (και φανατικό λάτρη του Τραμπ)

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για το μπαράζ αποστολών με τρομοδέματα προχώρησαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 56 ετών, τον Cesar Sayoc, bodybuilder με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε πάρκιγνκ καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντας, στην πολιτεία όπου διαμένει ο ύποπτος ο οποίος έχει συνδέσμους με τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν και ένα λευκό βαν που βρέθηκε στο σημείο της σύλληψης. Φωτογραφίες από το βαν το δείχνουν να είναι γεμάτο αυτοκόλλητα υποστήριξης στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ και εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, με την παρακάτω φωτογραφία να είναι χαρακτηριστική.

Οι αμερικανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του συλληφθέντα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, είναι ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος. Ωστόσο, ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα εστάλησαν συνολικά 12 δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σήμερα, ύποπτα πακέτα εστάλησαν στον γερουσιαστή τωνΔημοκρατικών Κόρι Μπούκερ στη Φλόριντα, καθώς και στον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ

«Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, γνωστοποιώντας την είδηση.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι».

Σε ανακοίνωσή του το FBI γνωστοποιεί το γεγονός της κράτησης του άνδρα, αναφέροντας ότι αναμένεται συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Ουάσινγκτον.

Δείτε το tweet με τη φωτογραφία του συλληφθέντα: