"Θα εκδικηθώ άγρια όσους είπαν τον άνδρα μου ομοφυλόφιλο" προειδοποιεί η Μπριζίτ Μακρόν

Ένα πολυαναμενόμενο βιβλίο βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου. Δύο δημοσιογράφοι και μια συγγραφέας έγραψαν τη βιογραφία μιας γυναίκας που ιντριγκάρει τη Γαλλία γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στο ζεύγος Μακρόν.

Πρόκειται για την Μισέλ Μαρσάν, ονομαζόμενη «Μιμή», η οποία υπήρξε στη ζωή της ιδιοκτήτρια πάρκινγκ στο Παρίσι, σύζυγος ληστή και ιδιοκτήτρια νυχτερινών κέντρων για λεσβίες. Σήμερα είναι επικεφαλής του πρακτορείου φωτογραφιών Bestimage, θεωρείται «βασίλισσα των παπαράτσι» και είναι ένα από τα κοντινότερα άτομα στο περιβάλλον του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν.

«Θα εκδικηθώ άγρια όσους τον είπαν ομοφυλόφιλο»

Σύμφωνα με το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο «Μιμή» και αναμένεται να κάνει ζημιά στο προεδρικό ζεύγος, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχει εμπιστευθεί σε δικούς της ανθρώπους πως θεωρεί τον Εμανουέλ Μακρόν «αλαζόνα» και «οξύθυμο». Μάλιστα, η Μπριζίτ Μακρόν ζήτησε από τους ανθρώπους που περιβάλλουν στον Γάλλο πρόεδρο να του λένε την αλήθεια και παραπονέθηκε πως είναι μία από τα ελάχιστα άτομα που τολμούν να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον γάλλο πρόεδρο. Επίσης, η οικοδέσποινα του Ελιζέ έχει ορκιστεί να εκδικηθεί εκείνους που διαδίδουν πως ο σύζυγός της βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση.

Πώς η Μιμή Μαρσάν «κόλησε» στους Μακρόν

Ποιά είναι όμως η πανίσχυρη «βασίλισσα των παπαράτσι» που συμβουλεύει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας; Η Μιμή Μαρσάν θεωρείται ηγερία της ταμπλόιντ φωτογραφίας και τροφοδοτεί όλον τον κουτσομπολίστικο Τύπο με αποκλειστικές εικόνες. Ταυτόχρονα όμως διατηρεί ισχυρές φιλίες με επιχειρηματίες, σταρ και πολιτικούς και όταν το κρίνει απαραίτητο τους προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το γαλλικό κοινό ανακάλυψε την Μιμή Μαρσάν όταν το ποικίλης ύλης περιοδικό Paris Match δημοσίευσε προ διετίας στο εξώφυλλό του μια φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν με μαγιό, στην παραλία της πόλης Μπιαρίτς. Ήταν υποτίθεται μια φωτό παπαράτσι που έδειχνε ένα ευτυχισμένο ζεύγος, για να κλείσουν τα στόματα όσων ψιθύριζαν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ομοφυλόφιλος, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την γαλλική προεδρία.

Από τότε η Μιμή Μαρσάν έγινε σύμβουλος της Μπριζίτ Μακρόν και συναντά την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κάθε πρωί της Πέμπτης, στο ιδιαίτερο γραφείο στην αριστερή πτέρυγα του προεδρικού μεγάρου.

Πρόκειται για ιλιγγιώδη κοινωνική άνοδο μιας γυναίκας που πέρασε πολλές φορές από κρατητήρια και προσωρινές συλλήψεις. Η Μιμή Μαρσάν ξέρει τα πάντα: όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον επικεφαλής ασφαλείας του Μακρόν, Μπεναλά, εκείνη βρισκόταν στο παρασκήνιο και κινούσε τα νήματα για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης. Ηταν επίσης πανταχού παρούσα στην κηδεία του Σαρλ Αζναβούρ, τόσο στη δημόσια τελετή στο Ινβαλίντ του Παρισιού, όσο και στην οικογενειακή τελετή που ακολούθησε στον αρμένικο καθεδρικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου υποδεχόταν τους καλεσμένους.

Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο-βόμβα

«Από τα γκαράζ του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού ως τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου, περνώντας από το κελί της φυλακής στην Φρεν, το να ακολουθήσει κάποιος την διαδρομή της Μισέλ Μαρσάν, σημερινής βασίλισσας των παπαράτσι και αγαπημένης συμβούλου των Μακρόν, δεν είναι καθόλου προφανές.

Ο Marc Leplongeon, δημοσιογράφος στο Point, η Pauline Guéna, συγγραφέας και ο δημοσιογράφος του Parisien Jean-Michel Décugis τόλμησαν αυτό το επικίνδυνο στοίχημα. Το αποτέλεσμα είναι μια βιογραφία στα όρια της πολιτικής και του κουτσομπολιού, του δημόσιου και του μυστικού. Ανακαλύπτουμε ότι διαθέτει πρόσβαση στην λίστα ταξιδιωτών σε όλες τις πτήσεις της Air France, πράγμα που είχε στενοχωρήσει τον Φρανσουά Ολάντ», γράφει το περιοδικό Le Point, ένας από τους δημοσιογράφους του οποίου γράφει την βιογραφία.

Μια φωνή με σημασία για το ζεύγος Μακρόν

Η 70χρονη (Μισέλ Μαρσάν) δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να πατήσει πόδι στο μέγαρο των Ηλυσίων. Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν -η ίδια είχε επιμεληθεί επικοινωνιακά την προεκλογική του εκστρατεία- η επικεφαλής του παντοδύναμου πρακτορείου  Bestimage έκανε την εμφάνισή της στο προεδρικό γραφείο.

Από εκείνη τη στιγμή τίποτα δεν μπορεί να την κουνήσει από εκεί. Κάθε Πέμπτη πρωί, η Μιμή συνομιλεί με το ιδιαίτερο γραφείο της Πρώτης Κυρίας.

ΑπόσπασμαΗ Μπριζίτ Μακρόν εξήγησε ότι ένιωθε ευγνώμων για την Μιμή γιατί της έμαθε πραγματικά πώς λειτουργούν τα μίντια. Κυρίως της έμαθε να βρει τα πραγματικά ίχνη απ’όπου ξεκινούσαν οι φήμες εναντίον του Μακρόν, για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του. Και τα βρήκε. Ξέρει πλέον ποιός προσπάθησε να τους κάνει ζημιά και μας δήλωσε με απίστευτη ηρεμία: «Θα εκδικηθώ», προκαλώντας ανησυχία στον διευθυντή του γραφείου της, ο οποίος φοβάται ότι η Μπριζίτ Μακρόν ίσως το τραβήξει.
Η ίδια η Μπριζίτ ισχυρίζεται ότι εμπιστευόταν την Μιμή. «Τουλάχιστον, πριν. Γιατί τώρα, δυστυχώς, είμαστε μόνοι μας. Έτσι είναι το προεδρικό μέγαρο, δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευτούμε κανέναν. Είναι μοναξιά για δύο, αλλά ολοκληρωτική μοναξιά. Εγώ εμπιστεύομαι τον Εμανουέλ και ο Εμανουέλ εμένα. Τέλος», μας είπε η Πρώτη Κυρία.
Η Μιμή είναι φίλη της Πρώτης Κυρίας; «Θα έλεγα μια σεβαστή γνώριμη», μας είπαν τα δύο μέλη του ιδιαίτερου γραφείου της. Σεβαστή, σίγουρα, αλλά η θέση της βρίσκεται σε κίνδυνο…

Ο Φρανσουά Ολάντ
Ο πρώην γάλλος πρόεδρος ποτέ δεν έκρυψε την αντιπάθειά του για την βασίλισσα των κουτσομπολίστικων εντύπων. Υπήρξε θύμα των αποκαλυπτικών φωτογραφιών της αρκετές φορές και την παρουσιάζει ως κίνδυνο για την Δημοκρατία!
ΑπόσπασμαΦρανσουά Ολάντ «Η Μισέλ Μαρσάν είναι υπεύθυνη που η πολιτική ζωή της Γαλλίας έγινε ταμπλόιντ. Η πρώτη φορά που το διαπίστωσα ήταν όταν φωτογράφισαν την Σεγκολέν Ρουαγιάλ -την εποχή που ζούσα μαζί της, το 2006- σε μια παραλία, με μαγιό, μαζί μου. Εβαλαν μια γυναίκα, υποψήφια για την προεδρική εκλογή, σε αυτή την κατάσταση. Ηταν η αρχή μιας κατρακύλας, γιατί όλος ο Τύπος δημοσίευσε την ίδια φωτογραφία. Πρόκειται για ένα κατεξοχήν πολιτικό θέμα. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων αυτή η γυναίκα που επάγγελμά της είναι να αποκαλύπτει την ιδιωτική ζωή των άλλων».

Η Μιμή και οι Χολιντέι

Η Μιμή Μαρσάντ δεν ασχολείται μόνο με πολιτικούς. Η πρώην σύζυγος ληστή και ιδιοκτήτρια μπαρ για λεσβίες είναι βαθειά χωμένη και στη σόου μπίζνες. Σήμερα παίζει ρόλο κλειδί στις οικογενειακές μηχανορραφίες  γύρω από την κληρονομιά της περιουσίας του Τζόνι Χολιντέη. Η πλευρά του γιού του διάσημου ρόκερ Νταβίντ Χολιντέη την κατηγορεί ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την οικογένεια, μέσα από δημοσιεύματα.

Απόσπασμα: «Η Μιμή υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Λετίσια (η τελευταία σύζυγος του ρόκερ). Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει είναι πάντα θετικές για την χήρα και την κολακεύουν. Αλλά την ίδια στιγμή, την χρησιμοποιεί για να τραβάει φωτό παπαράτσι. Πρόκειται για παιχνίδι χωρίς τέλος, όπου κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πραγματικά και ποιά είναι τα συμφέροντα του ενός και του άλλου (…) Τον Μάρτιο του 2018, ο γιός του Τζόνι έβλεπε βροχή δημοσιευμάτων για την περιουσία του. Πράγματι, ο Νταβίντ Χολιντέι έχει παντρευτεί την Αλεξάντρα, κόρη του Μισέλ Παστόρ, ενός βαθύπλουτου επιχειρηματία που πέθανε το 2014. Τα άρθρα, τα οποία στόλιζαν φωτογραφίες του πρακτορείου Bestimage, είχαν στόχο να αποδείξουν ότι ο Νταβίντ Χολιντέι είχε κάνει έναν καλό γάμο και δεν είχε ανάγκη την περιουσία του πατέρα του».

Ξεκίνησε νωρίς δίπλα στους Μακρόν

Η Μιμή Μαρσάν είδε από νωρίς την «ευκαιρία Μακρόν». «Τον Νοέμβριο του 2016, όταν ξεκίνησε ο Μακρόν, δεν είμασταν πολλοί που στοιχηματίζαμε πάνω του. Κανείς δεν έτρεχε να τον φωτογραφήσει», έχει δηλώσει. Από τότε, έχει τραβήξει τόνους φωτογραφιών για τον γάλλο πρόεδρο και την σύζυγό του: με σορτς, στο ποδήλατο, να παίζει τένις. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ήταν εκείνη που φωτογράφησε την Μπριζίτ με μαγιό και την έκανε εξώφυλλο στο Paris Match, με τις γάμπες σε πρώτο πλάνο, ώστε να κλείσουν τα στόματα για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του Εμανουέλ Μακρόν. Ακολούθησαν πολλά εξώφυλλα στο ίδιο περιοδικό, αποκλειστικά, ως το πιο πρόσφατο, με τίτλο «Μπριζίτ Μακρόν, ένας χρόνος στο προεδρικό μέγαρο», λες και ήταν εκείνη που είχε εκλεγεί πρόεδρος.

Η σύγχιση μεταξύ του κουτσομπολιού και της πολιτικής δεν συνέβη μόνο επί Μακρόν. Ακόμη και στην εποχή του Νικολά Σαρκοζί, η Μιμή Μαρσάν έκανε τα ίδια, μέσω της Κάρλα Μπρούνι. Σε ένα άρθρο του 2016 το Vanity Fair Γαλλίας αποκάλυπτε ένα SMS που της έστειλε η Μπρούνι: «Είμαι ευτυχής που η Μπριζίτ Μακρόν σε εμπιστεύεται. Εγώ, αντίθετα, πολύ λιγότερο πια. Στην επόμενη επανάσταση θα αλλάξει πάλι τα ρούχα του ο Μανολιός;».

Στο ίδιο άρθρο αποκαλύπτεται ότι ο άνθρωπος που την σύστησε στο σύστημα Μακρόν ήταν ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Xavier Niel. «Σε ένα δείπνο που βρισκόμουν με τους Μακρόν, άκουσα την Μπριζίτ να παραπονιέται για τους παπαράτσι. Αμέσως την συμβούλευσα να πάρει την Μιμή», δήλωσε ο επιχειρηματίας στο Vanity Fair.

Η απίστευτη βιογραφία της Μιμή Μαρσάν

Η Μιμή Μαρσάν γεννήθηκε το 1947 και είναι κόρη κομμωτών από την πόλη Βανσέν της Γαλλίας. Σε ηλικία 16 ετών έφυγε από το σπίτι των γονιών της, παντρεύτηκε και έμεινε έγκυος πριν ενηλικιωθεί. Εγκατέλειψε τον σύντροφό της, γράφτηκε στο πανεπιστήμιο, σπούδασε μαθηματικά και εμπόριο και εργάστηκε σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και στη συνέχεια σε παρισινά πάρκινγκ.

Τη δεκαετία του 1980 έζησε στις ΗΠΑ όπου ανακαίνιζε σπίτια και άνοιξε δική της επιχείρηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: τα έφερνε από τη Γαλλία, τα επιδιόρθωνε και τα ξαναπουλούσε.
Δύο από τους πρώην συζύγους της έχουν φυλακιστεί ενώ και η ίδια συνελήφθη, το 1990. Εχει συνεργαστεί σε περιοδικό για όπλα και διέθετε το δικό της κλαμπ για λεσβίες στο Παρίσι.

Το 1996 ξεκίνησε συνεργασία με το κουτσομπολίστικο περιοδικό Voici και γνώρισε μεγάλη επιτυχία γιατί είχε την τέχνη να βρίσκει απόρρητες πληροφορίες για επώνυμους. Το 1998 βρέθηκε στα δικαστήρια γιατί αποκάλυψε την συνάντηση που είχε με έναν από τους σωματοφύλακες της πριγκήπισας Νταϊάνα, πριν τον θάνατό της και εγκατέλειψε το περιοδικό.

Το 2003 προφυλακίστηκε γιατί είχε κόψει διπλές αποδείξεις για μια έρευνα σε επώνυμους της εποχής. Στο μεταξύ ίδρυσε το δικό της πρακτορείο φωτογραφιών, μαζί με τον σύντροφό της, πρώην αστυνομικό, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2005.
Η Μιμή Μαρσάν είναι αυτή που τράβηξε τη φωτογραφία της Σεγκολέν Ρουαγιάλ με μαγιό, το 2006, ενώ είναι υποψήφια για πρόεδρος της Γαλλίας, σπάζοντας έτσι έναν σιωπηλό κώδικα που έλεγε ότι δεν γίνονται προσωπικές αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα.
Το 2007 ίδρυσε το σάιτ PurePeople, το πρώτο με φωτό και βίντεο για επώνυμους. Το πρώτο της  scoop ήταν η ερωτική σχέση του Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι. Ηταν η μοναδική που τρύπωσε στον γάμο της Σεσίλια Σαρκοζί (της πρώην συζύγου) με τον επιχειρηματία Ρισάρ Ατίας. Το σάιτ γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στις ωραίες φωτογραφίες που προκαλούν σκάνδαλο.

Η φήμη και η ισχύς της μεγαλώνουν με τα χρόνια. Το 2011 πούλησε τις μετοχές της στο σάιτ PurePeople έναντι 500.000 ευρώ και ίδρυσε το δικό της πρακτορείο φωτογραφιών, Bestimage, ένα από τα τρία μεγαλύτερα πρακτορεία για επώνυμους, αποκαλούμενο και «στάβλος για παπαράτσι».

Κατορθώνει να γίνει σχεδόν αποκλειστική φωτογράφος της οικογένεια Γκριμάλντι, στο Μονακό. Την υποπτεύονται επίσης ότι εκείνη «έκαψε» τον Φρανσουά Ολάντ όταν έδωσε φωτογραφίες παπαράτσι στο περιοδικό Closer (οι φωτό με το σκούτερ), τον Ιανουάριο του 2014, που αποκάλυπταν ότι ο γάλλος πρόεδρος είχε κρυφή ερωτική σχέση με την Ζυλί Γκαγιέ ενώ ζούσε στο προεδρικό μέγαρο με την Βαλερί Τριερβελέρ!

«Διαθέτει μια ατζέντα με διευθύνσεις που δεν έχει κανείς άλλος στο επάγγελμά της», «είναι μια ανεξάντλητη πηγή ειδήσεων για πολλά περιοδικά», έχουν γράψει το L’Express και η Libération για την Μιμή Μαρσάν. Την αποκαλούν «χαϊδεμένο παιδί όλου του κοσμικού Παρισιού», «Μάτα Χάρι του κουτσομπολίστικου Τύπου». Εκείνη πρώτη «έκλεψε» φωτογραφίες υπουργού του Σαρκοζί με τον σύντροφό της διάσημο ηθοποιό καθώς και τις φωτογραφίες του Ολάντ με την Τριερβελέρ στην παραλία.

Πολιτικά, η Μιμή Μαρσάν πάντα κινήθηκε στη γαλλική Δεξιά και υπήρξε γνωστή χορηγός του συντηρητικού κόμματος όταν πρόεδρος ήταν ο Σαρκοζί. Ως το 2016 η Μιμή Μαρσάν καθόταν στην πρώτη θέση των εκδηλώσεων Σαρκοζί, μετά τον εγκατέλειψε για τον Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: iefimerida