Μαρτυρικός θάνατος επτά λεπτών για τον «ενοχλητικό» δημοσιογράφο, από τους Σαουδάραβες

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται ο τρόπος της δολοφονίας του,«ενοχλητικού» για τους Σαουδάραβες, δημοσιογράφου της Washington Post,Τζαμάλ Κασόγκι,μέσα στο προξενείου της χώρας, στην Κωνσταντινούπόλη.

Η μυρωδιά των χημικών ήταν έντονη, όταν οι επιθεωρητές της Τουρκικής Αστυνομίας μπήκαν στο κτίριο  αναζητώντας τα ίχνη του «εξαφανισμένου» εδώ και δύο εβδομάδες Κασόγκι.
Είχαν ήδη ενημερωθεί ότι πριν πάνε, προηγήθηκε η έλευση ενός πολυπληθούς συνεργείου καθαρισμού που μπήκε στο προξενείο, με σκούπες σφουγγαρίστρες και μπουκάλια με ισχυρά καθαριστικά.

Οι επισταμένες έρευνές τους τελείωσαν λίγες ώρες πριν ο Μάικ Πομπέο, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ πετάξει στην Σουδική Αραβία, όπου και συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν αρχικά και τον διάδοχο του θρόνου αργότερα, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Τον άνθρωπο που «φέρεται» να σφράγισε με κατ’ ιδίαν εντολές του την μοίρα του δημοσιογράφου της Washington Post, o οποίος σύμφωνα με τις νέες διαρροές από Τούρκους αξιωματούχους, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Το γεωπολιτικό, διπλωματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ γύρω από την δολοφονία και τον διαμελισμό του Κασόγκι εκτυλίσσεται εδώ και μέρες ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Δύση. Χθες το βράδυ Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι το πτώμα του Κασόγκι κόπηκε σε κομμάτια μετά την δολοφονία του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν δει και στελέχη μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, προηγήθηκε πάλη των εκτελεστών του με τον Κασόγκι ενώ στο ίδιο υλικό υπάρχει και η στιγμή του θανάτου του. 

Λίγες ώρες αργότερα η ιστοσελίδα Middle Easte Eye επικαλούμενη πηγή που έχει ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι έγραψε ότι ο δημοσιογράφος διαμελίστηκε όσο ήταν ακόμα ζωντανός σε μια εκτέλεση διάρκειας επτά λεπτών. Κατά την ίδια πηγή στο ηχητικό ακούγονται οι τελευταίες κραυγές του Κασόγκι πριν να του γίνει ένεση με κάποια άγνωστη ουσία. 

Από την πλευρά της η Wall Street Journal σε δικό της ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο γραφειό του Σαουδάραβα προξένου αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια ναρκώθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ηχητικό ακούγεται μια φωνή να καλεί τον πρόξενο να φύγει από το δωμάτιο με μια άλλη φωνή την οποία Τούρκοι έχουν αναγνωρίζει ως τον ειδικό στην ιατροδικαστική από τη Σαουδική Αραβία Σαλάχ αλ Ταμπίκι να συστήνει σε όσους είναι παρόντες να βάλουν μουσική ενώ αυτός θα κάνει κομμάτα το άψυχο κορμί του δημοσιογράφου.