Την Τρίτη η έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο

Αναβολή για αύριο, Τρίτη, παίρνει ο ιταλικός προϋπολογισμός για έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, μετά από εντάσεις που υπήρξαν μεταξύ των κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού σχετικά με σχέδια για μερική φορολογική αμνηστία, και οι οποίες μετακίνησαν την έγκριση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Την σχετική δήλωση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του επικεφαλής της Κομισιόν προς τη Ρώμη, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της, ο κ. Σαλβίνι κάλεσε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «να σκεφτεί καλύτερα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου», όπου διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1995 έως το 2009

Σαλβίνι : Δε μας περιορίζουν οι κανόνες της ΕΕ

Η κυβέρνηση δεν νιώθει ότι «περιορίζεται από τους κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα που ορίζουν οι Βρυξέλλες και που πολλές ευρωπαϊκές έχουν αγνοήσει, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, o Ιταλός αντιπρόεδρος ανέφερε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politique International ότι ο προϋπολογισμός της ιταλικής κυβέρνησης για το 2019 θα περιλαμβάνει το μέτρο του βασικού εισοδήματος, τη μείωση των φόρων και την κατάργηση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Με πληροφορίες από το In.gr