Κατεχόμενα: Στην «πόλη-φάντασμα της ανομίας» οι Βρετανοί διαλέγουν το φύλο του μωρού τους

Σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο της κατεχόμενης Κύπρου, στον Αμμόχωστο, που χαρακτηρίζεται ως «πόλη-φάντασμα της ανομίας» καταφεύγουν, σύμφωνα με την daily Mail ζευγάρια από την Βρετανία για να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους.

«Όλα είναι νόμιμα εδώ» λέει χαρακτηριστικά εργαζόμενος σε μια τέτοια κλινική.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα ζευγάρια πηγαίνουν εκει, για να αποφύγουν το βρετανικό δίκαιο που απαγορεύει αυτήν την διαδικασία.

Βεβαίως, η επιχείρηση γίνεται με την συνεργασία γιατρών στη Βρετανία που πραγματοποιούν τις σχετικές εξετάσεις πριν στείλουν τα ζευγάρια στο νησί.

Οι δημοσιογράφοι-«πελάτες»

Δύο δημοσιογράφοι της Daily Mail παρουσιάστηκαν στην κλινική ως ζευγάρι που θέλουν να αποκτήσουν κορίτσι. Εκεί ενημερώθηκαν ότι η κλινική βρίσκεται σε συνεργασία με κάποιες κλινικές στη Βρετανία, στο Λιντς, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Λονδίνο. 

Στις κλινικές αυτές γίνονται οι εξετάσεις και οι αρμόδιοι στέλνουν τους πελάτες στα κατεχόμενα για τη συλλογή ωαρίων, εξήγησε μία υπάλληλος.

Το κόστος της διαδικασίας κοστίζει 8.000 ευρώ, ενώ στο τελικό στάδιο, χρειάζεται παραμονή μιας εβδομάδας στην Κύπρο για να γίνει η συλλογή των ωαρίων, η γονιμοποίησή τους και η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής εγγυώνται για την επιλογή του φύλου, κάτι που όπως λένε δεν μπορούν να κάνουν πολλές κλινικές.