Παραληρεί ο Ζάεφ για τη "μία και μοναδική Μακεδονία", μετρώντας αντίστροφα για το δημοψήφισμα

Αντίστροφα μετρά ο Ζόραν Ζάεφ για την ημέρα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας του.

Οι ημέρες που έχουν απομείνει για το κρίσιμο δημοψήφισμα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μόλις εννέα, αλλά ο προεκλογικός αγώνας του Πρωθυπουργού των Σκοπίων δεν σταματά, παρά εντείνεται.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο, ήρθαν δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στο κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των Σκοπιανών πολιτών.

Στις προκλητικές του δηλώσεις αναφέρει ότι “Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας”, ενώ τονίζει τα ακόλουθα:

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας».

Συνεχίζοντας, ο Ζόραν Ζαέφ επανέλαβε ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο «μακεδονικός λαός» να έχει μία διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με αναγνωρισμένη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ κανείς δεν θα μπορεί κατόπιν να αρνηθεί «τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι η προσθήκη του «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους πολίτες, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα οφέλη της συμφωνίας για τη χώρα του θα είναι περισσότερα.

Γνωρίζοντας την ύπαρξη δυσκολίας στο να πείσει τους πολίτες της Διασποράς (με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε σήμερα στις ΗΠΑ), επεσήμανε τα εξής:

«Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε» είπε, καλώντας τους ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Παραλήρημα που συνεχίζεται και διαδικτυακά με συνεχείς αναρτήσεις και με ρολόγια να μετρούν αντίστροφα, όπως το παρακάτω:

Ήρθε η ώρα!