Στον ψυχίατρο παραπέμπει τη Λεπέν η γαλλική Δικαιοσύνη

Τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης διέταξε η γαλλική Δικαιοσύνη για την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δεύτερης.

Η Λεπέν είχε υποστηρίξει ότι πίσω από την έναρξη της επίσημης έρευνας υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και κατήγγειλε ότι επιχειρούν να την φιμώσουν.

Η δικαστική απόφαση, με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου, εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων». Με την απόφαση αυτή, η Λεπέν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες».

Αιτία για την απόφαση ήταν η απόφασή της τον Δεκέμβριο του 2015 να ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στόχος της εξέτασης, σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι να διαπιστωθεί εάν η Λεπέν μπορεί να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει σε ερωτήσεις, καθώς και εάν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερόμενης».

Πάντως, η Λεπέν δήλωσε στους διαδρόμους της Βουλής ότι δεν θα κάνει αυτήν την ψυχιατρική «Περιμένω να δω πώς ο δικαστής σκοπεύει να με υποχρεώσει να την κάνω», ανέφερε.

 

economico.gr