Φονικό πέρασμα του "Μανγκούτ" στις Φιλιππίνες με 59 νεκρούς - Ο σφοδρότερος τυφώνας της χρονιάς έπληξε και το Χονγκ Κονγκ [Εικόνες & Βίντεο]

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προξένησε ο φονικός υπερτυφώνας Μανγκούτ (Mangkhut) που σαρώνει περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο ισχυρότερος τυφώνας στον κόσμο από την αρχή της χρονιάς, με πολύ ισχυρότερες ριπές ανέμων από τον τυφώνα Φλόρενς που έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, μετά το φονικό του πέρασμα από τις Φιλιππίνες, «χτύπησε» και το Χονγκ Κονγκ, ενώ συνεχίζει την επέλασή του στις ακτές της Κίνας.

Στις Φιλιππίνες, ο μέχρις στιγμής αριθμός των νεκρών (που ανεβαίνει δραματικά) ανέρχεται στους 59, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Σύμφωνα επίσης με το τοπικό πόρταλ (Rappler) που επικαλείται αστυνομικές πηγές, 47 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 16 αναφέρονται ως αγνοούμενοι.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι το Μακάο για πρώτη φορά στην ιστορία του, έκλεισε όλα τα καζίνο του, υπό τον φόβο σοβαρών πλημμυρών.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της καταστροφικής μανίας της φύσης: