Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο δήμαρχος Λονδίνου, προειδοποιώντας για "κίνδυνο συντριβής"

“Με κίνδυνο συντριβής αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες” προειδοποιεί ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, για το μέλλον με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η Μεγάλη Βρετανία, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σε στήλη του, που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο στην εφημερίδα Observer, ο Καν (μέλος του Εργατικού Κόμματος και υπέρμαχος της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016) δήλωσε ότι “ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα”, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δείχνει απροετοίμαστη και χωρίς να διαθέτει τη γνώση και την ικανότητα.

“Η αποτυχία επίτευξης μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, ή μιας κακής συμφωνίας, μπορεί να έχει αποτέλεσμα των απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας και να οδηγήσει σε νοσοκομείο χωρίς αρκετό προσωπικό, να πλήξει τις επιχειρήσεις και την αστυνομία να χρειάζεται να προετοιμαστεί για κοινωνικές αναταραχές”, επεσήμανε επιπλέον ο Δήμαρχος του Λονδίνου.

“Δεν πιστεύω ότι η Μέι έχει την εντολή να τζογάρει τόσο απροκάλυπτα με την οικονομία και τον βιοπορισμό των ανθρώπων” υπογραμμίζει τέλος ο Σαντίκ Καν.

Προτεινόμενα για εσάς