Τα μεγαλεία του Σουλτάνου: Και "ιπτάμενο παλάτι" τώρα ο Ερντογάν

Το "ιπτάμενο παλάτι" -δώρο του σεΐχη του Κατάρ- των 400 εκατομμυρίων δολαρίων

Εκτός από το Λευκό του Σαράι στα βάθη της Ανατολής…

Το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας στην Άγκυρα – κατοικία του  Προέδρου  της Τουρκίας (Το κτίριο είχε αρχικά το όνομα Ακ Σαράι -Λευκό Παλάτι- αλλά στις 3 Ιουλίου του 2015 έλαβε επισήμως το όνομα Προεδρικό Σύμπλεγμα)

o Ερντογάν απέκτησε και ένα άλλο “παλάτι”. Αυτή τη φορά… στους αιθέρες!

Δημοσιεύματα των Ahval και Yeni Şafak αποκαλύπτουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος 747-8 σε έκδοση VIP.

Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο Sahiba Gökçen, στην Κωνσταντινούπολη, το πρωί της Τετάρτης, προερχόμενο από το EuroAirport Βασιλείας-Μυλούζης-Φράιμπουργκ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η τουρκική οικονομία βρίσκεται υπό κατάρρευση με την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας να αμφισβητείται.

Το τζετ πολυτελείας, για το οποίο η τιμή ήταν 377 εκατομμύρια δολάρια, σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 76 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, συνολικά 94 άτομα.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον Gamze Taşçıer, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), να χαρακτηρίζει το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα «ιπτάμενο παλάτι».

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να σφίξουν το ζωνάρι για να σώσουν τη χώρα και την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπουν την πολυτέλεια και την φαντασία», δήλωσε ο βουλευτής.

Από την άλλη, πηγές από την τουρκική Προεδρία αναφέρουν πως το αεροσκάφος είναι ένα δώρο του σεΐχη του Κατάρ για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία».

Ο Σουλτάνος ωστόσο δεν φαίνεται να πτοείται από οτιδήποτε. Άλλωστε η λατρεία του προς τα υλικά αγαθά δεν κρύβεται. Και το “χρυσό του Σαράι” από τους αιθέρες το αποδεικνύει με το παραπάνω.