"Παρέλαση" ξένων αξιωματούχων στα Σκόπια για στήριξη στο δημοψήφισμα

Συνεχίζεται η «παρέλαση» κορυφαίων αξιωματούχων της διεθνούς κοινότητας στα Σκόπια προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στον Ζάεφ και να αποφύγουν ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» στο δημοψήφισμα.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του από το Ευρωκοινοβούλιο, όπου έκανε λόγο για κατάκτηση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας μετά την συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν την συμφωνία που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ αναχώρησε εσπευσμένα από το Στρασβούργο για τα Σκόπια.

Την χώρα του Ζάεφ επισκέφθηκε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ταξιδεύοντας μάλιστα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Σκοπιανού πρωθυπουργού, με τον ίδιο να αναρτά σχετική φωτογραφία στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Μετά την ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, μαζί με την κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, ερχόμαστε στην «Μακεδονία». Η φίλη μας Φεντερίκα θα υποστηρίξει για άλλη μια φορά όλους τους πολίτες για την κοινή μας πορεία προς την ευρωπαϊκή οικογένεια», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδευσε τη φωτογραφία ο Ζόραν Ζάεφ, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική του.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι στα Σκόπια:

 

Με πληροφορίες από in.gr