Ο Πούτιν "πανέτοιμος" να υποδεχτεί τον Κιμ στη Ρωσία

Επιστολή πρόσκλησης έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον Κιμ Γιόνγκ Ουν, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.

Ο αξιωματούχος που γνωστοποίησε την είδηση πρόσθεσε ότι ένα λεπτομερές πρόγραμμα της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών δεν συζητείται επί του παρόντος.

Χθες, το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Πούτιν προς τον Κιμ για την 70ή επέτειο της ίδρυσης του Βορειοκορεατικού κράτους, στο οποίο ανέφερε:

«Σας παρακαλώ να αποδεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την 70ή επέτειο της ίδρυσης του κράτους της Βορείου Κορέας και επισημαίνω με ιδιαίτερη χαρά τη φιλική φύση των σχέσεων μεταξύ της χώρας σας και της Ρωσίας», ανέφερε το μήνυμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Πούτιν φέρεται να εξέφρασε και την πεποίθησή του ότι «Μόσχα και Πιονγκγιάνγκ θα συνεργαστούν για τη διασφάλιση του περαιτέρω διμερούς διαλόγου και της στρατηγικής συνεργασίας σε πολλά πεδία. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον των δύο λαών, ενισχύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Κορεατική Χερσόνησο και στη Βορειοανατολική Ασία συνολικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα μέσα του Αυγούστου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, “σύντομα”, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.