Ο Ομπάμα θεωρεί τον Τραμπ «σύμπτωμα» κυνισμού της αμερικανικής κοινωνίας

Το κάλεσμά του προς τους Δημοκρατικούς

Σε αφύπνιση κάλεσε του πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μπαράκ Ομπάμα -εν όψει των ενδιάμεσων βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου- ώστε να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της χώρας. «Οφείλετε να ψηφίσετε, διότι η δημοκρατία μας εξαρτάται από εσάς» είπε.

Αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «η μεγαλύτερη απειλή για την δημοκρατία μας δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ…είναι η αδιαφορία, ο κυνισμός. Ο Τραμπ είναι ένα σύμπτωμα, όχι η αιτία».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σε άκρως ειρωνικό τόνο: «Την παρακολούθησα (σ.σ. την ομιλία του Ομπάμα). Αλλά με πήρε ο ύπνος. Τον βρήκα πολύ καλό, πολύ καλό για ύπνο…».

Ο Ομπάμα επιτέθηκε στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν έχουν το σθένος να υπερασπισθούν τους θεσμούς που εγγυώνται την λειτουργία της δημοκρατίας μας. Τι έχει συμβεί αλήθεια στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα;».

Αναφερόμενος μάλιστα στις πρόσφατες αποκαλύψεις, τόνισε  ότι δεν μπορεί να δεχθεί τη λογική ότι υπάρχουν άνθρωποι στον Λευκό Οίκο που δρουν μυστικά, ώστε να μην εφαρμόζονται οι εντολές του ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Η δημοκρατία μας δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι, είπε. Σε αυτό το πολιτικό σκότος, διαπιστώνω μία αφύπνιση των πολιτών σε ολόκληρη την χώρα», τόνισε και κάλεσε όλους τους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν κατά τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της χώρας.

«Οφείλετε να ψηφίσετε, διότι η δημοκρατία μας εξαρτάται από εσάς», είπε χαρακτηριστικά. «Εάν πιστεύατε ότι οι εκλογές δεν έχουν σημασία, ελπίζω ότι τα δύο χρόνια που έχουν περάσει να έχουν αλλάξει την άποψή σας», πρόσθεσε.

Πηγή: economico.gr

Προτεινόμενα για εσάς