Ανοίγει εκ νέου ο Πύργος του Άιφελ μετά την διήμερη απεργία

Κανονικά θα λειτουργήσει την Παρασκευή ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος τις προηγούμενες δύο ημέρες έμεινε κλειστός λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Ο Πύργος θα είναι και πάλι ανοιχτός για το κοινό από αύριο, 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας), μετά το τέλος της απεργίας, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων και της εταιρείας διαχείρισης του μνημείου.

Συγκεκριμένα, από τις 16:00 (τοπική ώρα) της Τετάρτης είχε κλείσει η πρόσβαση στον Πύργο μέσω ανελκυστήρα, όμως οι τουρίστες που βρίσκονταν ήδη στο μνημείο μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους.

Η εταιρεία SETE, η οποία διαχειρίζεται το γαλλικό αξιοθέατο, αποφάσισε αυτό τον μήνα να διαθέσει τον ένα ανελκυστήρα αποκλειστικά στους επισκέπτες με ηλεκτρονικό εισιτήριο, και να αφήσει τον άλλο στη διάθεση των υπολοίπων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι τουρίστες που έρχονταν στον Πύργο του Άιφελ χωρίς εισιτήριο, να περιμένουν σε μια ουρά πολλών μέτρων.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ωστόσο δεν διαφωνούν επί της αρχής με την απόφαση της εταιρείας.

Την Τρίτη, αρκετοί τουρίστες παραπονέθηκαν ότι χρειάστηκε να περιμένουν έως και τρεις ώρες στην ουρά, την στιγμή που στο Παρίσι επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά της η SETE ανακοίνωσε ότι ζητεί συγγνώμη από όλους και επιθυμεί να τους διαβεβαιώσει πως κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσει ότι το μνημείο θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό.