Τουρκία: Εκτός φυλακής αλλά σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο Αμερικανός πάστορας

Την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα που κρατείτο επί μακρόν στις φυλακές της Τουρκίας αποφάσισε η τουρκική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το CNN Turk, θέτοντάς τον όμως σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να δικαστεί.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο το τουρκικό δίκτυο, ο Άντριου Μπράνσον θα βρίσκεται υπό επιτήρηση με «βραχιολάκι» ή παρόμοια συσκευή, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Ο Μπράνσον, η υπόθεση του οποίου έχει αποτελέσει πεδίο έντονης διαμάχης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, κατηγορείται για τρομοκρατία και κατασκοπεία (καθώς και για το ότι ενήργησε για λογαριασμό του δικτύου του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στον οποίο η Άγκυρα καταλογίζει πως ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016), και είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και 35 ετών.

Επιπλέον, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε να μετατρέψει την απόφαση προφυλάκισης του Μπράνσον -ο οποίος ζει στην Τουρκία περισσότερο από δύο δεκαετίες- σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η τουρκική δικαιοσύνη είχε απορρίψει το αίτημα του συνηγόρου του πάστορα να αποφυλακιστεί. Κατά το πρακτορείο Anadolu ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, αφού επανεξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης, ότι θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος για λόγους υγείας.